Menu

ŽELAJ SI, o.z.

ŽELAJ SI, o.z.

Náš príbeh

Choroba im zobrala veľa: Niektorým možnosť pohybu, iným možnosť chodiť do školy, stretávať sa s kamarátmi, športovať či chodiť na obľúbený krúžok. Rodičom vzala príjem a mnohí z nich si nemôžu dovoliť deťom kúpiť ani vysnívané hračky či zobrať ich na krátky výlet. Nedovoľme, aby deťom choroba zobrala aj ich sny! My v neziskovej organizácii ŽELAJ SI sa snažíme urobiť všetko pre to, aby sme ťažko chorým a zomierajúcim deťom pomohli splniť sny a tajné želania. Dodá im to nádej, že ak sa sny plnia, jedného dňa sa im možno splní aj ten najväčší - vyzdravieť! K plneniu detských sníčkov však potrebujeme približne 10-tisíc eur za rok - za tieto financie sme schopní splniť v priemere 120 detských snov za rok. Časť financií sme schopní zohnať sami, na časť však potrebujeme vašu pomoc...

Choré deti majú rôzne sny: tie menšie často túžia po obyčajnej hračke (bábike, legu, autíčku), väčšie zase chcú zabiť nudu v nemocnici a tak ich poteší nejaký výdobytok techniky (DVD prehrávač, MP3 prehrávač, Xbox, playstation). Rodičia, ktorí nám píšu do ŽELAJ SI žiadosti o splnenia sna ich detí, často žijú len z jedného platu, prípadne životného minima. Jeden z rodičov sa totiž stará o choré dieťa a teda nemá žiadny príjem. Aj preto je pre nich niekedy problém splniť dieťatku aj jednoduchý sen.
Našim cieľom je robiť chorým deťom radosť, aby ich život nebol len liečením, rehabilitáciami, chemoterapiou, aby neboli zatvorení za nemocničnými múrmi či stenami svojej izby. Niektoré choré deti neboli za celý život ani na jedinom výlete!
Keďže nemáme na plnenie snov veľa financií, niektoré deti, žiaľ, musia na splnenie sníčka čakať aj niekoľko mesiacov, kým sa pre ich sen nazbiera dostatočná suma, alebo sa nájde darca. Ak by sme mali pravidelných mesačných prispievateľov, vedeli by sme, koľko financií mesačne asi získame a podľa toho by sme mohli plniť sny chorých detí oveľa oveľa rýchlejšie. Pre vás by to znamenalo vzdať sa jedného veľkého burgera či dvoch kávičiek mesačne, pre choré deti však možnosť, že sa ich sen splní. Pomôžete nám urobiť im radosť?
Niektorí sa nás pýtate, prečo plníme sny aj deťom, ktoré majú "bohatých" rodičov. Nuž, my si nevyberáme, či majú rodičia dosť financií alebo žijú v hmotnej núdzi - pre nás je dôležité iba to, či je dieťa dlhodobo choré. Ak áno, má nárok na splnenie sníčka.
Od roku 2006 do roku 2013 sme ich splnili vyše 600, čo je viac než pol tisíc detí! Viete si ich predstaviť vedľa seba? Je to nádherné číslo...
Práve pre nich sme tu my - splniť ich sen, tajné želanie, túžbu. Potešiť ich, rozveseliť počas náročnej choroby, beznádeje, smútku. Veď vyčarovať úsmev na tvári chorého dieťaťa je zázrak! A my takéto zázraky vieme robiť :-)) Z veľkej časti je to práve vďaka vám - našim pravidelným prispievateľom, ktorí našu dlhoročnú činnosť poznajú a podporujú nás. Za to všetko vám zo srdca v mene chorých detí ĎAKUJEME!

p.s. nezabudli sme ani na deti, ktorým sme splnili ich tajný sen a ony sa stali anjelikmi. Práve na ich pamiatku sme začali prevádzkovať stránku www.nezabudneme.sk. Nájdete tu fotky detí, ktoré zosnuli, rovnako tiež príbehy ich rodičov. Na stránke si nájdu aj praktické rady a rozbiehame i fórum, kde sa budú môcť navzájom vyžalovať a pomôcť si navzájom. Peniaze vyzbierané z tejto výzvy pôjdu aj na prevádzku stránky Nezabudneme.sk... ĎAKUJEME ešte raz!

Stručný popis organizácie

ŽELAJ SI je nezisková organizácia, ktorá od roku 2006 plní želania ťažko chorých detí a snaží sa im v ťažkých chvíľach vyčarovať úsmev na tvári. Aby ich život nebola len bolesť a nemocnice, ale aj radosť a nádej.

Prečo sme sa stali overovateľom?

Aké výzvy chceme overovať?

Naše výzvy ()

Výzvy, ktoré sme podporili()

Výzvy, ktoré sme overili()

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete ukončiť odosielane tohto daru?

Úprava platby

Dátum

Podporovaná výzva

Variabilný symbol

Suma