Menu

Truc sphérique

Truc sphérique

Náš príbeh

Obráťte svoju pozornosť na architektúru a súčasné umenie. Tie najlepšie diela raz budú nesmrteľné. Ak prispejete na rekonštrukciu Novej synagógy v Žiline na novú kultúrnu inštitúciu, vaše meno bude spolu s menami ďalších darcov tvoriť súčasť takéhoto diela.

Nesmrteľné umelecké dielo zložené z mien všetkých darcov predstavíme v roku 2016 a ako jediné zostane trvalou súčasťou priestorov (rovnako nesmrteľnej) Novej synagógy od svetoznámeho nemeckého architekta Petra Behrensa.

Málokto postrehne, že táto stavba hrá prvú európsku ligu. Chceme ju zachrániť a ďalej spoluvytvárať spôsobom, za ktorý sa nebudeme musieť hanbiť ani o desaťročia. Prostredníctvom jej rekonštrukcie na moderný výstavný priestor pre výtvarné umenie zachránime jej výnimočnú architektúru a súčasne jej vdýchneme nový život. 

Prečo práve my? Ako jediní sme reagovali na ponuku židovskej obce na kultúrne využitie stavby a získali ju do 30-ročného symbolického nájmu. Máme skúsenosti z kultúrneho centra Stanica Žilina-Záriečie a veríme, že s vašou pomocou zvládneme aj tento projekt. Za nami je takmer 90 percent z vyše miliónovej rekonštrukcie a chceme to stihnúť do roku 2017. Ľahké to nie je, ale postupujeme vpred. Verejná zbierka to v roku 2012 celé naštartovala, neskôr sa podarilo získať sponzorov aj podporu rôznych grantových programov. Ideme do finále a poslednýkrát sa obraciame na vás - zakončime to opäť verejnou zbierkou. Pridajte sa tu a teraz.

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete ukončiť odosielane tohto daru?

Úprava platby

Dátum

Podporovaná výzva

Variabilný symbol

Suma