Menu

Vŕby

Vŕby

Náš príbeh

Podať šálku čaju. Vyrobiť niečo kreatívne. Porozprávať sa o živote, vypočuť. Jednoducho priniesť kúsok seba onkologicky chorým pacientom. Pomôžte organizácii DS Vŕba a jej dobrovoľníkom, aby vďaka nim bol pobyt v nemocnici príjemnejší.


Občianske združenie Vŕby, vznikli v roku 2003. Jeho poslaním je spríjemniť chorým a zomierajúcim chvíle strávené v nemocnici a zabezpečiť, aby sa necítili sami. Školení dobrovoľníci navštevujú pacientov Onkologického ústavu sv. Alžbety (OÚSA) a Národného onkologického ústavu (NOÚ) a venujú im svoj čas a energiu. 

Názov združenia predstavuje paralelu s „bútľavou vŕbou“, ktorou sú dobrovoľníci pre pacientov. Hovoria im zelení anjeli. Prichádzajú z vonku, nezaťažení znalosťou diagnóz. Chorí im odhaľujú svoje životné príbehy – vyrozprávať sa pomôže aspoň z časti uľaviť z bremena, ktoré so sebou choroba prináša. Vŕby vniesli do nemocníc život – spoločenské hry, tvorivé dielne, mobilná knižnica či ponuka nápojov spôsobuje, že aj v nemocnici sa dá cítiť príjemnejšie.

Aktivity Vŕby

-        Sprevádzanie: komunikácia s pacientmi a pacientkami - rozhovor, tichá prítomnosť, spoločenské hry, prechádzka v nemocničnom areáli.

-        Kluby pre pacientov a pacientky: workshopy, tvorivé dielne, kde si pacienti a pacientkymôžu vyrobiť rôzne predmety.

-        Mobilná knižnica: požičiavanie kníh na oddeleniach.

-        Jednorazovky:cestovateľské kluby, koncerty, čítania, prezentácie a prednášky.

-        Ponuka teplých nápojov (nehospitalizovaným) pacientom a pacientkam, ktorí čakajú pred ambulanciami na vyšetrenia a terapie.

Stručný popis organizácie

Občianske združenie Vŕby sa venuje sprevádzaniu dlhodobo chorých ľudí v Onkologickom ústave sv. Alžbety a v Národnom onkologickom ústave v Bratislave. Našim poslaním je zmiernenie utrpenia a zlepšenie podmienok pacientov v nemocnici. Dobrovoľníci a dobrovoľníčky venujú časť svojho voľného času v prospech pacientov/tiek - navštevujú ich, ponúkajú im ľudskú prítomnosť, spoluúčasť, pomáhajú im vyplniť čas hospitalizácie - pacientov sprevádzajú.

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete ukončiť odosielane tohto daru?

Úprava platby

Dátum

Podporovaná výzva

Variabilný symbol

Suma