Menu

Umelec zasiahnutý pandémiou

Trvanie výzvy: 31. marca 2021 - 31. mája 2021

Cieľ výzvy

Prostriedky získané pomocou tejto výzvy využijem na aspoň čiastočné pokrytie strát mojich dvoch príjmov a uhradenie nájomného, odvodov a základných životných potrieb.

Autor výzvy

Príbeh

Umelec zasiahnutý pandémiou

Žiadam o pomoc z dôvodu obmedzenia mojho príjmu o viac než 80% z dôvodu krízy, ktorá nás zasiahla a pomoc pre kultúrnu obec od štátu, narozdiel od ostatných krajín, je takmer nulová. V tejto neistote som bol schopný po celý rok fungovať a s priateľkou tvoriť z vlastných zdrojov, nahrať a vydať album, ale po tomto náročnom roku už nedokážeme finančne pokryť svoje základné potreby (odvody, potraviny, nájomné).

Volám sa Jakub Šedivý, som profesionálny hudobník, gitarista. Pôsobím s moju priateľkou Kristínou Mihaľovou. Už niekoľko rokov sa spolu živíme výhradne hudbou a najma živým vystupovaním na medzinárodnej úrovni. Veľa našich plánov sa v marci minulého roku rozplynulo, no dokázali sme si počas roka zaobstarať aspoň minimálny príjem. No náklady na vydanie albumu, bežné výdavky, nájom a odvody už nedokážem splácať z jednej online hodiny gitary týždenne. Ako živnostník som učil na British International School v Bratislave, kde som mal do marca minulého roka 10 žiakov, no po začiatku pandémie sa deviati odhlásili, pretože nechceli absolvovať hodiny cez počítač, takže môj príjem z tejto živnosti ostal až dodnes visieť nad bodom mrazu. Ministerstvo kultúry nám sľubuje pomoc a odškodnenie už tak dlho, že sa veľa ľudí pôsobiacich v kultúre každým dňom ocitá na pokraji svojich možností a všetci sa snažíme nachádzať možnosti ako sa prispôsobiť tomuto obdobiu. My sme sa rozhodli nezahadzovať roky štúdia, cvičenia a skúseností a aj naďalej sa snažíme robiť našu prácu - tvoriť. Budem Vám vďačný za akúkoľvek pomoc.

Ďalšie informácie

Web
linktr.ee/lashgrey

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?