Menu

Ste naša nádej

Trvanie výzvy: 7. apríla 2021 - 7. apríla 2022

Cieľ výzvy

Zabezpečiť všetky potrebné rehabilitácie a terapie.

Príbeh

Ste naša nádej

Marek je 7 - ročný chlapček, nemá to ľahké no napriek všetkému má úsmev na tváričke.

Marek je náš anjelik, ktorý nám od svojho narodenia dáva more lásky, ale potrebuje oceán starostlivosti. Boli sme šťastná rodina, kým nám život zmenila nešťastná osudná chvíľa. Marek mal 2,5 roka, keď pri hre zjedol magnetické guličky. Náš vysnívaný život sa zmenil na boj o život. Pri RTG bruška došlo k náhlemu kolapsu, zástave dýchania a srdiečka. Resuscitácia trvala neskutočných 18 minút. Zástava dýchania a srdiečka znamenala poškodenie mozgu a ďalších orgánov. Marek bol udržiavaný v umelom spánku a na pľúcnej ventilácii. Po postupnom prebúdzaní sa po troch týždňoch prebral so záverom Coma Vigile. V prvom momente sme si vydýchli. Prežil. To sme však ešte netušili, čo nás čaká.
Bezmocnosť, plač, zúfalstvo. Ako rodičia sme však nemohli zlyhať. Museli sme sa rýchlo zorientovať v kolotoči cvičení, rehabilitácií, ďalších vyšetrení. Museli sme sa naučiť žiť s dieťaťom, ktoré potrebuje 24 hodinovú odbornú starostlivosť. Museli sme byť silní my, rodičia, a svoju silu a vieru odovzdávať nášmu synovi.
Po prvom pobyte v rehabilitačnom zariadení sa Marek začal preberať z kómy a začal sledovať okolie. Diagnóza sa zmenila na DMO – spastická kvadruparéza. Marek sa naučil dýchať sám, pohmkáva si, vie sa hlasno smiať, no nerozpráva, dokáže sedieť v špeciálnej stoličke a chvíľu postojí vo vertikalizačnom zariadení. Postupne začína jesť pevnú stravu, no tekutiny prijíma cez sondu. Začal navštevovať materskú školu, dúfame, že k pokrokom bude motivovaný kolektívom detí. Okrem škôlky sa všetko točí okolo rehabilitácií, navštevujeme veľa odborných lekárov. Vzhľadom na to, že bývame v malom okresnom meste, všetci odborníci sú vzdialení od nás desiatky kilometrov. Stojí to veľa času, ale aj finančných prostriedkov.
Je veľký bojovník a bojovníci sme aj my. Marek nás to naučil. Veríme, že s pomocou dobrých ľudí sa nám podarí tento boj vyhrať a vypočujeme si dve krásne slová – mama a tato. 

Z celého srdca ďakujeme.

Aktualizácie

Axis Medical Center 27. mar 2022

Milí naši darcovia, zo srdca Vám ďakujeme ze vďaka Vám Marek mohol absolvovať ďalší pobyt. 

Šťastný Nový rok 1. jan 2022

Ďakujeme všetkým dobrým ľuďom za pomoc v roku 2021. Ďakujeme za to, že ma podporujete. Vďaka Vám môžem ísť stále ďalej. Prajeme láskyplný rok 2022. Môžeme mať tisíce prianí, túžieb a snov, ale len Šťastie, Zdravie, Láska a Rodina dávajú zmysel naším dňom. 


Kúpele Kováčová 5. dec 2021

Marek absolvoval liečebný pobyt a posledný v tomto roku. Zo srdca ďakujeme všetkým darcom veľmi si to vážime. Veselé Vianočné sviatky všetkým. Ďakujeme! 

Rehabilitačné centrum Natália 17. sep 2021

Ahojte kamaráti, Marek má zasebou ďalší rehabilitačný pobyt Veľká vďaka patrí všetkým darcom, ĎAKUJEME!!! 

Axis Medical Center 22. júl 2021

Milí naši darcovia. Mareček má za sebou ďalší rehabilitačný pobyt. Touto cestou sa chceme zo srdca POĎAKOVAŤ. Ste úžasní, mám radosť, že Mareček má znovu chuť bojovať. 

Axis Medical Center 28. jún 2021

Marek nedávno absolvoval 2 týždňový intenzívny neurorehabilitačný pobyt v Novom Axis Medical Center v Piešťanoch. Veľmi sa mu páčilo. Budeme veľmi radi, ak sa sem bude môcť Marek opäť vrátiť a posunúť sa zase o malý krôčik vpred.

Rehabilitačné centrum Natália 15. jún 2021

Hotovo!! Mareček zvládol dva týždne intenzívneho cvičenia perfektné. Opäť raz musím povedať, že sme sa dostali do rúk úžasných ľudí. Všetkým veľké ĎAKUJEM. 

Ďalšie informácie

Facebook
Michaela Pačutová

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?