Menu

Cesta za športovým snom / účasť na paralympiáde

Trvanie výzvy: 16. apríla 2021 - 16. apríla 2022

Cieľ výzvy

Finančné prostriedky budú použité na zabezpečenie účasti na medzinárodných boccistických podujatiach v Európe i vo svete. Financie mi pomôžu k zakúpeniu kvalitných boccistických športových pomôcok (napr. loptičky, rampa s doplnkami, kufor na športové náradie počas prepravy lietadlom), na pokrytie režijných nákladov súvisiacich s ubytovaním, stravou a leteniek pre mňa a moju asistentku, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou môjho sociálneho fungovania a športového diania na kurtoch.

Autor výzvy

Príbeh

Cesta za športovým snom / účasť na paralympiáde

Cesta za športovým snom / účasť na paralympiáde
Ahojte, volám sa Ľubka, som osoba so zdravotným znevýhodnením. Aj napriek svojmu hendikepu dokážem plnohodnotne žiť. Venujem sa športu - paralympískej disciplíne boccia.

Už od roku 2007 športujem spolu s mojimi osobnými asistentkami. Výborné výsledky dosahujem v športe boccia. Vďaka dlhoročným medailovým pozíciam v roku 2019 na celonárodných turnajoch som bola nominovaná do reprezentácie SR, čím mám možnosť sa zúčastniť prestížnych medzinárodnýchturnajov. Mám tak šancu  klasifikovať sa na paralympijádu. Momentálne figurujem na 4. mieste v rankingu v slovenskej lige vo svojej kategórii BC3 (kategória, v ktorej hrajú športovci s najťažšími telesnými postihmi - športovci hrajú za pomoci asistenta, používajú rampy, tykadlá a iné schválené pomôcky na hru). Účasť na predmetných medzinárodných súťažiach je však finančne veľmi náročná.
Potrebovala by som vylepšiť podmienky na športovanie; podporu a finančnú pomoc na to, aby som mohla kvalitne reprezentovať Slovensko v zahraničí v tomto výnimočnom športe. Sama, ani s podporou najbližších to nezvládnem. Patrím k nízkopríjmovým osobám, môj jediný zdroj príjmu je invalidný dôchodok. Vzhľadom na zdravotný stav, som odkázaná na pomoc iných ľudí.
Finančné prostriedky získané z tejto výzvy budú použité výhradne na zabezpečenie účasti na medzinárodných boccistických podujatiach v Európe i vo svete. Financie mi pomôžu k zakúpeniu novej rampy a na pokrytie režijných nákladov súvisiacich s ubytovaním, stravou a leteniek pre mňa a moju asistentku, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou môjho sociálneho fungovania a športového diania na kurtoch.
Vopred veľmi pekne ďakujem každému, kto sa rozhodne ma podporiť, moju cestu za športovým snom.


Ďalšie informácie

Facebook
Život Ľubky Škvarnovej

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?