Menu

Príspevok na kúpele a rehabilitácie pre rodinu Ludvigh-Cintulovú

Trvanie výzvy: 30. apríla 2021 - 30. apríla 2022

Cieľ výzvy

Pomoc je určená rodine Ludvigh-Cintulovej – sú to rodičia, obaja s detskou mozgovou obrnou, ktorí sa starajú o 5-ročné zdravé dievčatko a ktorí potrebujú finančnú pomoc s úhradou nákladov na potrebnú kúpeľnú starostlivosť, ktorú túžia absolvovať ako rodina spoločne.

Autor výzvy

Príbeh

Príspevok na kúpele a rehabilitácie pre rodinu Ludvigh-Cintulovú

Obraciame sa Vás s prosbou o finančný dar na doplnkové rehabilitácie a kúpeľnú starostlivosť, ktorých náklady sú vo výške 2935 eur na 21-dňový pobyt pre nás dvoch a dcérku. Náš rodinný rozpočet však nestačí na pokrytie týchto nákladov.
Hoci obaja máme zdravotné postihnutie, sme aktívni. Aby sa náš zdravotný stav rapídne nezhoršoval, končatiny neskracovali a nedeformovali, potrebujeme pravidelne absolvovať rehabilitácie a kúpele. Namiesto dovolenky pri mori trávime leto cvičením a procedúrami, ktoré nám pomáhajú odbúravať bolestivé stavy chrbtice a zlepšujú pohyblivosť končatín.

Nie sme úplne bežnou rodinou, ale obaja sme vďační za to, že môžeme žiť aj s diagnózou-DMO, s ktorou sme sa narodili. Detská mozgová obrna je komplex motorických postihnutí, ktoré vedú k abnormálnemudržaniu tela, deformite končatín a k pohybovým problémom. Súčasná medicína ju nedokáže liečiť, čiastočne zmierniť jej príznaky je možné aj vďaka pravidelným rehabilitáciám a kúpeľom. Rehabilitácie a kúpele nám pomáhajú "brzdiť" negatívne prejavy DMO a zvyšujú našu mieru samostatnosti a pohyblivosti. Chceme zostať čo najviac samostatní, aby sme sa dokázali čo najdhlšie postarať o samých seba a neboli odkázaní na starostlivosť druhých. Po absolvovaní kúpeľov boj s diagnózou nekončí, následne budeme rehabilitovať i naďalej. Preto finančné prostriedky použijeme na kúpele a následnú doplnkovú rehabilitáciu, ktorá tak zabezpečí dlhší pozitívny efekt kúpeľov na naše zdravie.  

Žijeme ako rodina jeden pre druhého a radosť nám robínaša 5-ročná dcéra, ktorá bola vymodleným dieťaťom. Našťastie je zdravá a môže robiť to, čo my nemôžeme. Ukazuje nám iný svet, hoci svojou bystrosťou a tvrdohlavosťou nám dáva niekedy zabrať.  Dcéra je naším hnacím motorom a dodáva nám silu, aby sme bojovali s diagnózou a nevzdávali sa.

Za akýkoľvek finančný dar na pokrytie vysokých nákladov na kúpeľnú starostlivosť a následné rehabilitácie budeme nesmierne vďační.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?