Menu

Operácia pre Matúška v Barcelone

Trvanie výzvy: 14. júna 2021 - 31. októbra 2021

Cieľ výzvy

Cieľom výzvy je pomôcť Matúškovi postaviť sa na vlastné nohy a skvalitniť mu život pomocou operácie. Po operácii bude rehabilitácia ešte viac účinná ako doteraz a pokroky budú viditeľnejšie.

Príbeh

Operácia pre Matúška v Barcelone

Prosíme o podporu nášho syna Matúška Droščina, ktorý sa už 15 rokov snaží postaviť sa "na vlastné nohy", no aj napriek veľkej snahe a pravidelnej rehabilitácii je už nevyhnutné Matúška dať operovať a uvoľniť mu spazmy na celom tele pomocou miotenofasciotomie.

Matúško sa narodil ako zdravý chlapček, no tesne po narodení dostal na 8 deň v nemocnici krvácanie do mozgu. Táto udalosť zmenila jeho a aj náš život a 15 rokov bojujeme s veternými mlynmi. Od narodenia pravidelne cvičí, rehabilituje a snažíme sa mu čo najviac skvalitniť jeho život. Chodí do školy so zdravými rovesníkmi ako integrovaný žiak, vedie plnohodnotný život. Po škole chodí cvičiť alebo plávať. Okrem jeho základnej diagnózy, čo je Detská mozgová obrna má množstvo ďaľších pridružených diagnóz. Má osteoporózu, histamínovú intoleranciu, trombózu, poškodený zrak, obstipačný syndróm. Užíva veľa liekov, výživových doplnkov a tiež mastí do očí. Vyžaduje si 24 hodinovú starostlivosť. Aj napriek dennej rehabilitácii sa jeho spazmy musia riešiť operačne. Začiatkom júna 2021 absolvoval konzultáciu s uznávaným lekárom z Barcelóny Dr. Nazarovom a ten zhodnotil, že Matúš potrebuje operáciu čo najskôr. Odkladali sme operáciu tak dlho, ako sa len dalo, vedeli sme, že je v rastovom špurte a cvičiť musí v každom prípade poctivo a dlhodobo. Tento typ operácie neprepláca zdravotná poisťovňa a nie je možné ju vykonať na Slovensku. Zákrok sa volá miotenofasciotomia a Matúš by ho mohol absolvovať v októbri 2021. Pri operácii budú naraz uvoľnené spazmy na celom tele a nebude si vyžadovať sádrovanie. Na druhý deň po zákroku môže ísť domov.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?