Menu

Ocko poď, poď sa hrať - slová, ktoré ma ženú vpred

Trvanie výzvy: 29. júna 2021 - 31. januára 2022

Cieľ výzvy

Zlepšenie zdravotného stavu, odborné beurorehabilitácie v súkromnom centre AXIS v Piešťanoch, cvičebné pomôcky, liečba kmeňovými bunkami.

Autor výzvy

Príbeh

Ocko poď, poď sa hrať - slová, ktoré ma ženú vpred

Po nešťastnom páde z bicykla, som zostal pripútaný na invalidný vozík. Ale verím, že môj stav je len dočasný a budem tvrdo bojovať, aby som sa opäť postavil na nohy. Hlavne vďaka vám, vašej podpore a pomoci, môžem byť bližšie k splneniu môjho sna.

Milí darcovia,

     Volám sa Miroslav Adásek a bývam v Myjave. Do augusta 2020 som mal život, o akom som sníval. Skvelú prácu mestského policajta s výbornými kolegami, dlhoročnú partnerku, s ktorou sme oslávili prvý rok nášho synčeka, aktívne som sa venoval fitness a príležitostne som si rád zajazdil na bicykli.

     V osudný deň, 04.09.2020, som si išiel s kamarátom zajazdiť na bicykli. Trasou po trávnatej ceste, sa mi vo vyjazdených koľajach, roztriasli riadidlá a narazil som do stromu. Náraz bol tak silný, že som si zlomil rebrá a 2 hrudné stavce, ktoré sa roztrieštili a poškodili miechu. Po prebratí z bezvedomia, som necítil nohy, ostal som paralyzovaný. Nasledoval rýchly prevoz vrtuľníkom do nemocnice úrazovej chirurgie v Bratislave, kde ma operovali, stabilizovali chrbticu a stavce. Po štyroch dňoch ma previezli na chirurgické oddelenie v Myjave, kde som ležal do novembra, kým ma previezli do NRC Kováčová. Tam som začal s intenzívnejším cvičením a naučili ma sebestačnosti.

     Keďže od brucha dole zatiaľ nič necítim, chcel by som skúsiť liečbu v AXIS Medical Center v Piešťanoch, kde by mi vedeli poskytnúť odbornú neurorehabilitáciu. Pobyt v tomto zariadení, nie je hradený zdravotnou poisťovňou a pre nás to je finančne náročné.

     Napriek všetkým prekážkam sa snažím každý deň aktívne cvičiť, učím sa „chodiť“ v Bradlovom chodníku a využívam Motomed na pasívne cvičenie nôh.

     Absolvoval som terapiu kmeňovými bunkami v Malackách, ktorej aplikáciou je možné dosiahnuť výrazné zlepšenie môjho zdravotného stavu. Terapiu by bolo vhodné opakovať, no však štátne zdravotníctvo ani v tomto pomoc neponúka.

     Viem, že v tejto ťažkej dobe, je veľa prosieb o pomoc. Ale napriek tomu skúšam zverejniť svoju príbeh, aby som bol bližšie k splneniu snov. Som plný odhodlania a síl bojovať. Bojovať hlavne kvôli môjmu synčekovi, pretože to zúfalstvo, bezmocnosť a bariéry, ktoré tu sú a ja len sedím, prizerám sa a v synových očkách vidím ten chtíč „ Ocko poď, poď sa hrať“, na mňa už doľahlo a povedal som DOSŤ.

     Bude to ešte dlhý boj, ale verím, že to úspešne dobojujem aj vďaka vám. Preto by som vás chcel poprosiť o finančnú pomoc, ktorá mi môže priniesť výrazné zlepšenie zdravotného stavu. Som vďačný za ľudí, ktorí mi prichádzajú do života so snahou pomôcť. Jedného dňa, vám sám prídem „po vlastných“, so synom v náručí, stisnúť ruku a povedať ĎAKUJEM.

     Všetkým vám zo srdca ďakujem za finančnú pomoc. Veľmi si to vážim.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?