Menu

Pomoc pre sektor kultúry

Trvanie výzvy: 30. júna 2021 - 31. augusta 2021

Cieľ výzvy

Napriek vynaloženej snahe bohužiaľ kvôli pandémií si nedokážem aktuálne nájsť prácu, ktorá by mi dokázala pokryť náklady na bežné výdavky, potraviny, nájom či úveru za auto. Môj pracovný a bežný život naďalej ostáva veľmi neistý v otázkach samostatného fungovania štandardného príjmu. Verím, že sa v budúcom roku 2022 sa situácia stabilizuje a ja budem schopná dovtedy pretrvať v sektore a opäť naštartovať svoje pracovné aktivity.

Príbeh

Pomoc pre sektor kultúry

Zlá situácia v kultúrnom a kreatívnom priemysle sa dlhodobo podpísala na neschopnosti nájsť si prácu v tomto sektore. Viac ako 90% ľudí prišlo natrvalo o zamestnanie bohužiaľ nie každý si dokázal nájsť uplatnenie v inom sektore, ktoré sú podobne zasiahnuté pandémiou. Som manažérkou v oblasti hudby venujem sa práci s umelcami už viac než 4 roky. Už viac než rok nemôžem vykonávať viac ako 90% svojich aktivít a prišila som tak o prevažnú väčšinu svojich príjmov.

Náplňou mojej práce je riadenie aktivít spojených so živými vystúpeniami hudobníkov, interpretov. Počas posledných rokov som pracovala na zásadných projektoch, ktoré prispievajú dlhoročne k rozvoju a udržaniu kultúrneho rozvoja na Slovensku. Organizovala som turné, koncertné vystúpenia, festivaly či podujatia, ktoré pozná snáď každý na Slovensku. Tiež sa vo svojej práci venujem profesií delegátky pre vzťahy so zahraničím a starám sa o reprezentáciu slovenskej hudby v zahraničí prostredníctvom účasti na zahraničných sympóziách. Aktuálne sa venujem i dobrovoľníckej práci ako tajomníčka profesijnej organizácie Hudobná Únia Slovenska, ktorá zastupuje pracovníkov v kultúrnom priemysle. Nakoľko nedokážem nájsť prácu v tomto sektore snažím sa prispeiť k udržaniu tohto sektora aspoň touto formou.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?