Menu

Prosba o Vašu pomocnú ruku

Trvanie výzvy: 4. augusta 2021 - 1. marca 2022

Cieľ výzvy

základné potreby ,strava,uhrada liekov,ošatenie a poplatky do školy

Autor výzvy

Príbeh

Prosba o Vašu pomocnú ruku

Milí darcovia,rada by som Vás požiadala o pomoc.


Milí potencionálny darcovia, rada by som Vás požiadala o pomoc v našej situácii. Volám sa Lenka ,mám 38 rokov a som mamičkou dvoch krásnych dievčat, ktoré sú zmyslom môjho života a mojou jedinou prioritou je zabezpečiť im všetko čo potrebujú. Bohužial nakolko im to ako matka neviem zabezpečiť ,rozhodla som sa opätovne osloviť o pomoc Vás. Moje dievčence už nie su maličke ale starosti oto nie sú menšie. Náklady na život,stravu ,ošatenie nedokážem pokryť bez obmedzení niektorých zo základných potrieb. Nemám to jednoduché, problém s financiami mám dlhodobo a tento problém bohužial pretrváva neustále. vediem maratón no ciel v nedohladne. Staršia Lenka bude mať už krásnych 19 rokov a Sofinka má 14 rôčkov. Dospievajú mi pred očami, a ja si to pripustím popri starostiach len občas. Staršia Lenka hoci má 19 rokov nieje mladou ženou ,ktorá si užíva život,prežíva lásku a odíde z hniezda domova . Už 19 rok sa totiž o nu starám s láskou kedže je takmer od narodenia zdravotne tažko postihnutá. 

Je odkázaná na opateru uplne vo všetkom od krmenia,kupania, pohybu ,ošatenia ...pre niekoho tak samozrejmé ,že si to ani neuvedomujeme. Ja robím a vždy som robila maximum aby bolo moje dievčatko spokojné a štastné , vidieť úsmev na jej tvári je pre mna naozaj zadosťučinením . Nevie síce rozprávať no každým pohladením ,ktoré sa mi od nej ujde cítim,že to bolo správne rozhodnutie obetovať svôj život práve starostlivosti o nu. Lenka trpí DMO,psychomotorickou retardáciou ,epilepsiou,cukrovkouNekomunikuje,je plienkovaná ... A čím je staršia tým opatera i mna stojí viac síl či už psychicky ale i fyzicky no i napriek tomu som vdačná za každý boží den ,ked sa ráno prebudí s usmevom na tvári . Nechcem ani pomyslieť čo by somnou bolo keby som o nu prišla ,moje deti sú skutočne pre mna všetkým ,mojím svetlom . Keby môžem dám im všetko čo sa len dá , zaslúžia si ovela viac než majú. No nemám možnosť skutočne im to poskytnuť,nám chybajú základné potreby a nie to ešte navyše .  

kedže sa starám o Lenku nemám možnosť ,nájsť si zamestnanie . Mojím príjmom je len opatrovatelský príspevok a od februára 2021 je Lenka poberatelka invalidného dôchodku ,ktorý je vo výške 444 eur. Kedže Lenočke uznali dôchodok bolo rýchlostou blesku ako vzápätí mi bol ukrátený opatrovatelský a momentálne poberám 476 eur. Možno by si niekto povedal,že je to dosť no nieje to tak ,kedže ked spojím oba príjmy činí to sumu v podstate jednej zamestanej osoby. Čo poväčšine prípadov má rodina dva príjmy. Ja mám po uhrade nájomného ledva na prežitie. Zaplatím lieky ,kupim vitamíny ,hygienu ,stravu a príležitostne oblečenie pre dievčatá a som tam kde som aj bola ,čiže v podstate na dne . 

Lenka má nastavenú dietu z dôvodu ochorenia cukrovkou a teda je pre mna zabezpečiť jej najmä zdravú stravu,výrobky,zeleninu i ovocie. Nieje to lacná záležitosť,a keby nieje pomoc od ludí či nadácií bolo by ešte horšie pokrývať výdaje ,ktoré sú skutočne potrebné. Dalšou nákladnou položkou z príjmu je i Lenkina liečba epilepsie. Už dlhodobo je nastavená na liečbu Rivotrilom,ktorý na Slovensku bohužial cca 2 roky nieje dostupný . Náhradný liek nieje a preto jedinou možnostou je zabezpečovat ho za hranicami,čo pravdaže aj robím. nebudem riskovať zhoršenie stavu, a tak takmer každe tri mesiace ho chodíme brať do zahraničia. Sú to navýšené náklady aj s cestovným  cca130 eur ,poistovna neprepláca ani cent .Viem,že náš prípad nieje raritou a ludí s podobným osudom ,s problémami je neuveritelné množstvo. Je pravdou,že štát v posledných rokoch myslí i na nás no musím priznať ,že i napriek tomu to nestačí. preto som vdačná  za možnosť pomoci od ludí,nadácii,portálov venujuce sa pomoci ludom . Budem Vám nesmierne vdačná za každé euro ,ktoré nám venujete ,pomôžete zabezpečiť základné potreby . 

hlbky srdca Vám dakujeme 


Aktualizácie

Prosím a ďakujem7. feb 2022

Milí darcovia,mám poslednú možnosť osloviť Vás pred ukončením našej výzvy . Zo srdca Vás prosím o posledné dary, ktoré by Ste boli ochotní nám venovať do daru. Vopred všetkým chcem poďakovať za pomoc. 

Vianoce8. dec 2021

Milí darcovia, veľmi rada by som všetkým popriala krásne sviatky, ktoré sú čochvíľa tu. Prajem čo najviac ľudí vôkol seba, veľa úsmevov i napriek trápeniu, ktoré je okolo nás. Najmä zdravie nech slúži ,nech časy s coronou zostanú len minulosťou. Zo srdca želáme ...

Prosím Vás dobrí ludia27. okt 2021

Milí darcovia ,rada by som Vás i touto formou aktualizácie poprosila o pomoc. Som vdačná za doterajšie dary,nesmierne si vážim každučký cent. Nakolko sa blíži zimne obdobie i krásne obdobie Vianoc je čochvíla tu ,bola som nesmierne štastná keby Ste nám na výzvu prispeli . Zo srdca Vám všetkým dakujeme.

Ďakujem5. sep 2021

Vážený darcovia,Chcela by som sa Vám poďakovať za Vaše prvé dary, ktoré sa nám pripísali k výzve. Ďakujem a zároveň verím, že si náš príbeh prečítate a snáď Vás v tomto množstve príbehov zaujmeme aby sa počet príspevkov zvýšil. Ešte raz ďakujem.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?