Menu

Pomoc pre Tomika

Trvanie výzvy: 11. novembra 2021 - 11. novembra 2022

Cieľ výzvy

Cieľom našej výzvy je zabezpečiť všetky potrebné terapie, výživové doplnky a pomôcky, ktoré by Tomikovi výrazne zlepšili jeho zdravotný stav a pomohli by mu zaradiť sa do spoločnosti spolu s jeho rovesníkmi. Medzi terapie patrí: delfinoterapia, oxygenoterapia (hyperbarická komora), Aba terapie, biofeedbag. Výživové doplnky a rôzne pomôcky ,ako je záťažová deka, tablet s programami pre autistov, bublinková lampa a rôzne iné.

Autor výzvy

Príbeh

Pomoc pre Tomika

Nikdy nevieš aký si silný, pokiaľ byť silným nie je jediná možnosť čo máš.

Ahojte, volám sa Tomik, som vytúžené dieťa mojich rodičov  po ich 14 ročnom vzťahu. Avšak nie dlho po mojom narodení,  sa môj ocko rozhodol zísť z našej spoločnej cesty a vybral sa kráčať tou vlastnou, bezo mňa a mojej mamky. Dnes je už zo mňa trojročný chlapček, ktorý sa ocitol v začarovanom kruhu menom detský autizmus. Moja mamka mi dáva všetko, čo je v jej silách, ale na niektoré veci sama nestačí.Chýbajú nám peniažky na pomoc ktorú potrebujem, keďže môj ocko nám ani v tomto smere nie je nápomocný a mamka nemôže odísť do práce, pretožeju potrebujem mať neustále pri sebe. Máme jeden druhého a to je pre mňa najdôležitejšie. Veľkou oporou je nám najmä môj dedko, ktorý nám dáva pocit domova, bezpečia, istoty, pomáha nám ako vládze a je mojim veľkým vzorom. Chcem sebe ale aj mojej maminke dokázať, že z toho začarovaného kruhu jednéhodňa nájdem cestu, po ktorej sa mi spoločne s ňou bude kráčať určite ľahšie.

Volám sa Ivana , som Tomikova mamina. Pamätám sa na to,  ako by to bolo včera. Ten nádherný pocit,  keď sa žena dozvie, že sa o pár mesiacov stane mamou. Nevedela som sa dočkať dňa, kedy poprvýkrát uvidím svoje dieťatko, kedy si ho priviniem do náručia, kedy mi povieprvýkrát mama, ako ho budem kŕmiť, hrať sa s ním, učiť ho chodiť...Moje tehotenstvo prebiehalo bez problémov.  Sedemnásť kíl navyše, vždy energická a veselá žena. Pôrod bol v deň termínu. Po dvadsiatich hodinách trápenia sa v nemocnici,  prišiel na svet cisárskym rezom môj nádherný,vytúžený, zdravý chlapček, ktorý dostal meno Thomas. Tomik bol úžasné ,,nadýchané“ dieťa. Budil sa na papanie, často sa usmieval, hral sa, bľabotala zaujímal sa o vecí okolo seba. Proste po všetkých stránkach napredoval spolu so svojimi rovesníkmi. Keď mal Tomik jeden aj pol roka, stala sa zo mňa slobodná mamička. Bolo to najlepšie rozhodnutie v mojom živote a nový začiatok pre mňa a môjho syna. Nie každý dokáže byť otcom.Otec o diagnóze svojho syna vie, no nejaví žiaden záujem tak ako po finančnej stránke, tak i po stránke morálnej. Náš nový začiatok spoločného života vo dvojici zmenilo posledné povinné očkovanie MMR. Odvtedy sa mi môj synček začal meniť doslova pred očami. Prestal rozprávať a začal vydávať len monotónne zvuky, sem tam zareagoval na svoje meno a bežným pokynom ako podaj, polož, odlož, vôbec nerozumel. Samozrejme, že som hneď kontaktovala našu obvodnú lekárku, ktorá nás na moje vyžiadanie poslala k rôznym odborníkom. Absolvovali sme vyšetrenia u pedopsychiatra, detského psychológa,metabolické a genetické vyšetrenia. Ani som sa nestihla spamätať z tohto kolotoča vyšetrení a diagnóza môjho vtedy 2,5 ročného synčeka bola jednoznačne určená- detský autizmus. V súčasnosti navštevujeme 2x domesiaca špeciálno- pedagogické centrum, ktoré je bezplatné, ale na napredovanieu Tomika je to žiaľ veľmi málo. Práve preto, by sme chceli začať navštevovaťABA terapiu spolu s oxygenoterapiou, ktoré sú spoplatnené, tak ako aj  úžasnú delfínoterapiu,  po ktorej robia detičky veľké pokroky. Keďže je u autistických detí charakteristická porucha stravovania a my niesme výnimkou, berie Tomik výživové doplnky, ktoré sú finančne náročné.Momentálne je Tomik plne plienkovaný a prechádza si dennodennými zmenami nálad,častými regresmi, sebapoškodzovaním, poruchami spánku, spomínanými poruchami stravovania a neverbálnosťou.  Štát tieto terapie neprepláca a preto sa na Vás obraciam s prosbou o pomoc. Viem, doba je ťažká a komplikovaná no verím, že s vašou podporou to s Tomikom zvládneme. Vopred ďakujemza každú finančnú pomoc. Verím, že vďaka Vám budem môj synček napredovať.


Ďalšie informácie

Facebook
Ivana vrábelová

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?