Menu

Naďa a jej boj so sklerózou multiplex

Trvanie výzvy: 1. decembra 2021 - 22. januára 2022

Cieľ výzvy

Cieľom výzvy je vyzbierať 45 000 € na zaplatenie zahraničnej liečby RS unikátnym postupom - transplantáciou kmeňových buniek umožňujúcou zastavenie progresu ochorenia a zlepšenie zdravotného stavu, ktorá nie je hradená zdravotnou poisťovňou.

Príbeh

Naďa a jej boj so sklerózou multiplex

Volám sa Naďa, mám 33 rokov a už viac ako 10 rokov bojujem so zákernou chorobou Sklerózou multiplex. Za posledných 5 rokov sa môj stav progresívne zhoršoval. Veda mi ale pripravila nové svetielko nádeje – liečba HSCT na klinike v Moskve, ktorej cieľom je znížiť progres tohto ochorenia a prispieva k liečbe poškodenia, ktoré už nastalo. Pre mňa je to posledná šanca, že budem môcť žiť život plnohodnotnejšie. Táto náročná liečba však nie je hradená zdravotnou poisťovňou a jej cena je 45 000 eur.

Môj príbeh...

Volám sa Nadežda Kordaničová, mám 33 rokov a už viac ako 10 rokov bojujem so zákernou chorobou Sklerózou multiplex.

Skleróza multiplex je autoimunitné ochorenie, ktoré napadá nervovú sústavu a vlastné bunky v tele. Nepozná sa príčina jej vzniku a neexistuje ani jej 100% liečba. Napriek tomu, že som absolvovala všetku dostupnú liečbu na Slovensku, môj zdravotný stav sa za posledných 5 rokov progresívne zhoršoval. Ani po absolvovaní odporúčaných dostupných liečebných postupov a rehabilitácií sa mi choroba nezastavila a komplikuje každodenný život. Celý život som bola stále v pohybe, mala som veľa aktivít a niekoľko rokov som tancovala v ľudovom súbore. Pred zhoršením ochorenia som vyštudovala Vysokú školu Ekonomickú, pracovala  som sa na TPP v banke. Vzhľadom na zhoršujúci sa môj zdravotný stav a opakujúce sa "ataky" choroby, som bola nútená prácu opustiť a momentálne som na invalidnom dôchodku. Hoci sa teraz, s výnimkou niekoľkých krokov, pohybujem na invalidnom vozíku, snažím sa každodenne cvičiť doma, pravidelne navštevujem rehabilitácie, chodím na hipoterapiu (rehabilitačná metóda pomocou koní), cvičím jógu.

Zatiaľ je to 0:1 v môj neprospech, no nevzdávam to a veda mi pripravila nové svetielko nádeje – liečba HSCT na klinike v Moskve (The A. A. Maximov Department of Hematology and Cellular Therapy, National Pirogov Medical Surgical Center).

HSCT je lekárska procedúra založená na chemoterapii, ktorá pacientovi reštartuje imunitný systém a pomocou použitia vlastných kmeňových buniek získaných z vašej krvi alebo kostnej drene zastavuje progresiu. Jej cieľom je znížiť progres tohto ochorenia a liečenie poškodenia, ktoré už na tele nastalo. Je to liečba, ktorá sa vykonáva na klinike v Moskve  a u veľa pacientov sa zastavil  celý progres choroby. Je však dôležité absolvovať liečenie čo najskôr, kým nedôjde k väčšej miere poškodenia nervov. Na kliniku som zaslala všetky potrebné dokumenty a bola som zaradená do programu a bol mi stanovený predbežný termín na september 2022. Pre mňa je to posledná šanca, že budem môcť svoj život ďalej žiť plnohodnotnejšie a nebudem musieť byť závislá na druhých. Táto 5 týždňov trvajúca náročná liečba však nie je hradená zdravotnou poisťovňou a jej cena je 45 000 eur.  Samozrejme nezahŕňa ďalšie vedľajšie výdavky s tým spojené.

Verím, že táto inovatívna progresívna liečebná metóda mi môže pomôcť zastaviť progres ochorenia a zlepšiť zdravotný stav tak, ako už stovkám pacientov.

Napriek tomu, že si uvedomujem, že pomoc potrebujú všetci, ktorí sa na tento portál obracajú, dovolila som si zapojiť sa aj ja. Budem vďačná za každú pomoc, ktorá mi pomôže dostať sa na uvedenú liečbu, nakoľko v mojom prípade je to už posledná možnosť ju absolvovať, keďže klinika má stanovený stupeň ochorenia do ktorého je ochotná ešte pacienta prijať a pokúsi sa mu pomôcť. Ja som už v tom poslednom, čo znamená, že ak sa môj zdravotný stav ešte zhorší, tak ma na liečbu nepríjmu.

Vopred Vám ĎAKUJEM za pomoc a prajem veľa zdravia všetkým, ktorí to potrebujú… Naďa

Aktualizácie

Výzva ukončená 21. jan 2022

Dnes je deň, keď s pokorou ĎAKUJEM všetkým ľuďom,  ktorí sa rozhodli pomôcť mi a prispeli na moju liečbu. 

Vďaka Vašej pomoci sa vyzbierala suma potrebná na zaplatenie liečby v Moskve 

Ďakujem Vám z celého srdca. Vaša podpora mi dodala veľa síl a pozitívnej energie. Čaká ma ešte dlhá cesta, ale je to cesta nádeje a ja som pripravená bojovať.  Držte mi, prosím,  palce. 

S pozdravom

Naďa 

Ďalšie informácie

Web
nadezda.kordanicova@gmail.com

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?