Menu

Prosba o pomoc pre Kristianka

Trvanie výzvy: 10. decembra 2021 - 10. decembra 2022

Cieľ výzvy

vyzbierať peniažky na delfinoterapiu, hippoterapiu a výživové doplnky

Príbeh

Prosba o pomoc pre Kristianka

Keď Vášmu dieťaťu diagnostikujú AUTIZMUS, Váš život a život celej rodiny sa zmení. Kristiánko má 6,5 roka. Je iný ako deti v jeho veku.

Už počas prvých mesiacov som videla, že nereaguje na okolie, podnety, hračky, svoje meno, neudržiava očný kontakt, nedžavoce. Ani v ďalších rokoch nenapodobňoval žiadne zvuky, nerozprával, nedokázal spať inak iba v hojdajúcom sa kočíku a to aj počas nočného spánku.
Bolo to neuveriteľne náročné obdobie, kedy som ja nerozumela jemu a on mne, následkom čoho ubližoval sám sebe.
Prišiel deň, kedy sa začal náš kolotoč vyšetrení u psychológa, psychiatra, na neurológii. Nakoniec diagnóza znela AUTIZMUS. Časom prehodnotený na ASPERGEROV SYNDRÓM.
Dnes Kristián navštevuje špeciálnu základnú školu prípravný ročník. Vďaka špeciálnej škôlke, ktorú navštevoval, sa nám podarilo rozvinúť reč. Pravidelne navštevujeme pedopsychiatričku, logopedičku, detskú psychologičku. Hipoterapie mu veľmi pomáhajú odbúravať stres, no sú vzdialené 40 km od nášho bydliska.
Život dieťaťa s autizmom sprevádzajú záchvaty hnevu, hiperaktivita, búchanie si hlavičky, neschopnosť ovládať svoje emócie, zakrývanie ušiek pre strach a neschopnosť zniesť silné zvuky ( motorky, vlak, mixér, vysávač atd.. ), jedenie iba zopár jedál dookola, odmietanie ovocia a zeleniny, kvôli čomu musíme kupovať pravidelne výživové doplnky, trasenie ručičkami, pocikávanie.
Kristiánko zbožňuje svetlá, prelievanie vody, ukladanie autičiek do poradia, všetko čo sa dá krútiť - kolesá na vozíku v obchode, kolesá na autách.
Veľmi rád chodí na prechádzky, neznáša veľa ľudí, cesty mhd.
Veľmi by sme chceli skúsiť pomôcť Kristiánkovi aj uznávanou delfínoterapiou, do ktorej vkladáme veľkú nádej.
Vzhľadom nato, že Kristiánkov malý braček trpí DMO, po konzultácii priamo s centrom delfínoterapie sú obaja vhodní na túto terapiu, ktorá môže priniesť úžasné výsledky.
Preto Vás zo srdca chceme poprosiť o pomoc, za ktorú Vám krásne vopred ĎAKUJEME

Aktualizácie

Nehoda 12. aug 2022

Ahojte . Žiaľ stala sa nám pred par dnami autonehoda za ktoru bol zodpovedný niekto iny a doplatil som na nu ja a maminka. Mna brala sanitka, mal som veľký strach. Odvtedy sa bojim sadnúť do auta, mam neskutocny strach. Po nehode som sa cely trasiol, bolo to premna kvoli mojej diagnóze velmi tazke a ma to obrovské psychické následky. Uz týždeň mam bolesti hlavy, lieky od bolesti, ponatahovane šľachy na krčnej chrbtici. 

Poďakovanie17. feb 2022

Ďakujeme zo srdca všetkým dobrým ľuďom, ktorí pomáhajú Kristiankovi dostat sa ku delfinikom na terapiu na Ukrajinu ktoru mame na konci jula. Veríme, že sa nam podari to zrealizovat a slusit najst pomoc. Velmi dufame,ze sa vsetko zlepsi a toez ako mnoho inych rodicov s detičkami po absolvovani terapie uvidime vysledky. Dakujeme este raz krasne 

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?