Menu

Finančná pomoc pre Miška

Trvanie výzvy: 4. januára 2022 - 4. januára 2023

Cieľ výzvy

Ambulantné rehabilitácie a terapie v Bratislave v centre Svetielko, plavecké kurzy, hypoterapia a terapie na psychomotorický vývin pre Miška

Autor výzvy

Príbeh

Finančná pomoc pre Miška

Matka piatich detí prosí o finančnú pomoc pre syna Miška s Downovým syndrómom.
Ďakujem vám za každý finančný dar a aj za šírenie tejto výzvy ďalej.

Miško sa narodil ako 7my člen rodiny, čiže má štyroch starších súrodencov.   

Bála som sa o môj a Miškov život od začiatku tehotenstva, keďže som vedela, že pôrod skončí piatou sekciou.       

Verím, že vďaka modlitbám našich najbližších a známych, pôrod dopadol veľmi dobre, ale potom prišiel šok, keď mi pani doktorka už na pôrodnej sále oznámila, že majú podozrenie na Downov syndróm a ja keď som sa na Miška pozrela, vedela som, že je to pravda.         

Prvé mesiace som sa z toho veľmi ťažko spamätávala. Bola som uzavretá a s nikým som sa o tom nechcela rozprávať. Deti si ho veľmi rýchlo obľúbili, bol pre nich vždy veľké slniečko, ktoré im dáva neskutočnú energiu. Manžel sa s tým do dnešného dňa nevyrovnal.      

Začali sme cvičiť vojtovu metódu od 5tich týždňov. Bol to pre mňa neskutočný stres, tlak ako po fyzickej tak aj po psychickej stránke. Nenávidela som to cvičenie.    

Cvičili sme len pol roka kôli viacerým rodinným problémom a kôli ktorým som aj odišla od manžela. Momentálne sme spolu celá rodina, ale náklady na Miška, aby napredoval sú finančne náročné a presahujú rodinný rozpočet.

Odkedy máme túto výzvu, Miško rýchlo napreduje po fyzickej, mentálnej aj psychickej stránke.

Vďaka vašim finančným darom sme začali chodiť do Svetielka na rehabilitácie, ktorá obsahuje viac častí: neurostimulácia , Pulley systém a Spider systém - sa cvičí v TheraSuit obleku, oxygenoterapiu, rašelinové zábaly, snoezelen.

https://www.facebook.com/centrumsvetielko.sk/videos/4992640037492437/

Táto forma cvičenia je veľmi účinná. Miško sa naučil za pol roka štvornožkovať, chodiť sám popri nábytku,  začal chodiť za jednu ruku a na jeseň začal chodiť bez pomoci v ktorom sa pomaly zdokonaľuje.

Miško so svojou diagnózou Downov syndróm je hypotonicky (oslabené svalstvo), takže je potrebné cvičiť celoživotne pre správne držanie tela, aby nezačali problémy s chrbticou, cvičenie má vplyv na vývin reči a na iné správne fungovanie. Keď je prestávka s cvičením, svalstvo oslabne.

V Svetielku mávame raz mesačne týždňový rehabilitačný pobyt.

Každý pondelok navštevujeme súkromne centrum včasnej intervencie kde pomocou rôznych stimulácii sa Miško zlepšuje v učení čo zvyšuje jeho myslenie, chápanie a komunikáciu.

https://www.facebook.com/cvibratislava

V piatok sme začal chodiť na hypoterapiu, ktorá je veľmi účinná na fyzický i mentálny rozvoj. 

Chodíme dvakrát týždenne plávať do Plaveckej akadémie v Bratislave, kde nám vždy vídu v ústrety.

Miško za posledný rok urobil pokroky, že začal behať, učí sa jesť sám, viac komunikuje verbálne i neverbálne a vníma okolie, začína sa učiť chodiť po schodoch, zlepšuje sa v jemnej motorike pri hraní. 

Miško má sa ešte veľa čo učiť, aby mohol fungovať ako tak samostatne a začať navštevovať  škôlku a neskôr školu.

Preto by som vás chcela poprosiť naďalej o finančný dar pre Miška, aby mohol bez prestávky rehabilitovať a chodiť na terapie a plávanie a robiť pokroky k správnemu fyzickému a mentálnemu vývinu.

Ďakujem vám za každé euro, ktoré sa rozhodnete Miškovi darovať či jednorazovo či každý mesiac.

Cítim nádej, že to zvládneme, vďaka Vám ľuďom s veľkým srdcom pomáhať.

Veľká srdečná vďaka.


Monika 


Ďalšie informácie

Facebook
Monika Slavikova

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?