Menu

Tomi je bojovník

Trvanie výzvy: 9. februára 2022 - 30. apríla 2022

Cieľ výzvy

Financie na rehabilitácie,doplnkové terapie, rehabilitačné pomôcky ,rehabilitačné pobyty

Príbeh

Tomi je bojovník

Drahí priatelia, za každú ochotu prečítať si náš príbeh a pomôcť vám už vopred veľmi pekne ďakujeme. Tomáško je obrovský bojovník, ktorý aj napriek nepriaznivým diagnózam, dokázal vďaka pravidelným rehabilitáciam rozbehnúť svoj psychomotorický vývin .

Ahojte,

Tomáško je obrovský bojovník, medzičasom má už takmer jeden rok. Prišiel na tento svet predčasne v 35tt. Po narodení mal krátkodobé  problémy s dýchaním, avšak tie rýchlo pominuli a domov ho pustili ako mierne hypotonické bábätko bez iných ťažkostí.

Čas však plynul,  a po prvom očkovaní sa stav Tomáška začal rapídne zhoršovať, stal sa z neho handrový panáčik, nezaujímal sa o svet, nenapredoval vo vývoji.Neurologické vyšetrenie ukázalo hranične rozšírené postranné mozgové komory, ďalšie neurologické vyšetrenia preukázali diagnózu inú detská mozgová obrna - centrálna tonusová a centrálna koordinačná porucha. Pred nedávnom absolvoval vyšetrenie u ortopéda, ktorý mu predpísal fixačné ortézy na nožičky, aby nedochádzalo k vytáčaniu členkov a valgozite pätičiek. Príčina jeho zdravotných problémov stále nie úplne jasná.  Čakáme za výsledkami metabolických, genetických a ďalších neurologických vyšetrení. Okrem toho sme museli začať riešiť aj alergiu na bielkovinu kravského mlieka a problémy s črevom.

Tomáško však svojou šikovnosťou a včasným zásahom, rehabilitovaním pomaličky dobieha svojich rovesníkov, aj keď jeho pohyby sú nekoordinované, nesymetrické a potrebuje ich neustále zdokonaľovať. Po mentálnej stránke je veľmi vnímavý , šikovný, prednedávnom sa naučil pre nás tak významné ťap-tap, či zakývať pa-pa.

Pravidelne ambulantne navštevujeme rehabilitácie, logopédiu, certifikované baby plávanie. Čoskoro nás čaká ďalší rehabilitačný pobyt a po ňom aj intenzívne týždňové rehabilitačné cvičenia. V jari začíname aj hipoterapiu. 

Všetky tieto terapie a pobyty sú pre nás extrémne finančne náročné , avšak nemôžme si dovoliť prestať keďže len vďaka ním Tomáško napreduje v psychomotorickom vývoji.  Preto sa na vás obraciame s prosbou o pomoc , pretože aj vďaka vám Tomáško dokáže krásne napredovať.

Ak chcete Tomáška podporiť priamou platbou na účet : SK0265000000003651203120 

Ďakujeme .

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?