Menu

Pomoc pre Nikolku s autizmom

Trvanie výzvy: 13. mája 2022 - 13. mája 2023

Cieľ výzvy

Pomôcť 14-ročnej Nikoli, pre ktorú škola Francesco je ako druhy domov. Pomôcť dievčatku ktoré sa dokáže tešiť z maličkostí,dievčatku ktorej škola pomohla vo velu veciach a vdaka ktorej napreduje

Príbeh

Pomoc pre Nikolku s autizmom

Tak veľa nie treba k šťastiu :-)

 Zdravím milí darcovia. Som mamou 14-ročnej Nikoli ktorá od malička trpí takými diagnozami ako detský autyzmus a epilepsja.Dcerkine prvé roky bolí veľmi chaotické ,keďže sprevádzané bolí častými návštevami v nemocničach a nespočetnym množstvom vyšetrení a poď. Veľmi dlhotrvalo lekárom nájsť príčinu toho co spôsobuje dcerkine časté záchvaty a eštedlhšie trvalo nájsť odpovednú liečbu ktorá jej sadne.                 Velmi som sa tešila na príchod dcérky a o toľko ťažko bolo z uplyvom času premňa ako pre matku prijať fakt že dcérka bude iná , nie ako každý jej zdravý rovesnícy. Ako matka dlho som bojovala z tym aby prijať to všetko a zmieriť sa s tym.Kvôli dcérke ktorou veľmi ľúbim , musela som sa dať do kopy a pomôcť jej z tym všetkým.        Časté pobyty v niemocnicy vyčerpávali ma po fyzickej ale aj po psychickej stranke.     V hĺbke duši modlila som sa aby zle obdobiepominulo čím skôr a aby Nikola niemusiala toľko trpieť.   Ďalšia rana prišla vo chvíli ked Nikola malá ,2,5 roka a lekari diagnostikovalijej detský autyzmus. Vtedy začal sa neustály kolotoč vyšetrení....Neskoršiedcérka nastúpila do špeciálnej skoly ,ktorú navstevovala niecale tri roky . Byvalismes dcérkou vovcas ešte v Poľsku . Ked mala Nikola 6 rokov v mojim živote nastali veľké zmeny. Spoznala som muža slováka ,vydala som sa za nieho a spolu žijeme na Slovenskú . Z mužom mame spolu 4 detí okrem Nikolki ktorá mám ešte zasllobodna.         Niedlho na to začala som Nikoli vybavovať  doklady potrebné k pobytu na SK ,a neskoršie začala dcérka postupovať všelijaké vyšetrenia potrebne k posudzeniu zdravotného šťavu.V krátkom čase podarilo sa nam získať opatrovatelsky príspevok . Zo začiatku Nikola chodila do ZS u nas v dedinie gde mala pri sebe asystenta a nieskorsie na to ked sa uvolnilo miesto v skole Franceso v Presovie tak zacal chodit tam . Prve roky dochadzala dvakrat do tyzdnia a potom nastupila na.internat. Nikola je tam na tyzdennom pobyte ,to znamena ze je tam od pondelka do piatku a vekendy doma.Kvoli tomu ze dcerka je pod opateru skolskeho zariadzenia 24 -h niema narok na opatrovatelsky prispevok . Nikola ma velmi rada svoju skolu ,je naviazana na prostredie a kamaratov. A vdaka tomu ze navstevuje skolu Francesco . Vidno naniej pozytyvne zmeny . Napreduje co mna ako.rodica velmjtesi.          Bohuzial skoslkepoplatky su pre mnia velmi narocne a chvilami niezvladatelne. :-(. Kedze do pracy mozem ist az od noveho skolskeho roka v Septembri ked moj najmladsi syn nastupi do MS.  Preto mili darcovia  obraciam sa na Vas s prosbou o pomoc:-). 

Aktualizácie

Poslednia sanca1. máj 2023

Mili darcovia o niedlho konci nam vyzva a preto obraciam sa na vas z prosbou o pomoc a o podporenie nasej vyzvy ktora umozni mojej dcerke napredovat a moct pokracovat v skolskiej dohadzke.

POMOC PRE DCERKU ZTP4. apr 2023

Prosim o pomoc dobrych ludi,mrzi ma ze nieviem zabezpecit Nikoli vsetko co potrebuje a preto obraciam sa na vas mili darcovia .

Rata sa kazda pomoc5. mar 2023

Prosim mili darcovia o podporenie vyzvy mojej dcerki Nikoli. Bez VA's to nie dame:-(

Kvapka nadeje10. feb 2023

Mili darcovia ako prve chcem sa podakovat kazdemu za zdielanie nasej vyzvy,velka vdaka patri kazdemu kto rozchodol sa ppdporit vyzvu mojej dcerki Nikoli. Zarovien obracam sa z opetovnou prosbou o pomoc pre dcerku ztp.

Velka prosba o pomoc pre dcerku ZTP13. jan 2023

Opat obracam sa na VA's z prosbou o pomoc pre Nikolu a podporenie jej vyzvy za ucelom uzbierania financii na jej skolu .Vopred dakujem kazdemu komu los mojej dcerky nieni lahostajny :-)

Pomoze kazda drobna suma14. dec 2022

Obraciam sa na vas s prosbou mili darcovia o podporenie dcerkinej vyzvy.

ČAROVNE VIANOCE18. nov 2022

Obraciam sa na Vas s prosbou o pomoc obzvlast ked bližia sa najkrajse sviatky roka a rada by som urobila radost svojej dcerke niejakim darčekom pod stromcek:-)

Skromna prosba o pomoc pre Nikolku21. okt 2022

Opetovne obraciam sa na Vas s prosbou o pomoc prr moju dcerku autystku a zarovien prosim o zdielanie vyzvy. Vopred velmi pekne vsetkym dakujem.

Pomoc pre moju Nikolku14. sep 2022

Veľmi pekné prosim o pomoc pre moju dcérku , zvlášť teraz keď máme to trošku náročnejšie kvôli menšej nehode počas ktorej zlomila sebe ruku . :-[

Pomoc pre Nikolu11. aug 2022

Prosim pomozte mojej dcerke v tom aby mohla navstevovat skolu ktorou ma velmj rada

Pomoc pre Nikolu z autyzmom13. júl 2022

Velmi pekne prosim o pomoc z vyzbieraniem prostriedkov na dcerkinou skolu 

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?