Menu

Pomoc pre Martina

Trvanie výzvy: 26. mája 2022 - 31. decembra 2022

Cieľ výzvy

Cieľom tejto výzvy je vyzbierať finančné prostriedky na Martinovu liečbu, zdravotné pomôcky, rehabilitácie v Adeli centre

Autor výzvy

Príbeh

Pomoc pre Martina

Psík Arči a jeho pán chcú spolu znovu trénovať

Arči je psík z útulku. Béžový psík s bielym chvostom netušil, keď si ho Martin, športovec, boxer a milovník psov, bral z útulku, že jeho nového pána, čaká náročná skúška osudu. Oveľa ťažšia ako výcvik psíka z útulku. A že to bude práve on, jeho nový majiteľ, ktorý bude potrebovať veľa cvičiť a trénovať, aby sa vrátil tam, kde bol. Do plného zdravia.

Martin sa síce narodil predčasne, ale túto výzvu osudu aj diagnózu ADHD zvládol na výbornú. Začlenil sa medzi zdravé deti a vyštudoval.

Martinov život sa zvrátil 27. januára 2022, keď počas tréningu aneuryzma zmenila jeho život o 360 stupňov. Čo nasledovalo potom ? Nemocnica za nemocnicou, boj o život. Martin má tracheu, stravu prijíma cez PEG a zatiaľ je ležiaci. Komunikácia s okolím prebieha LEN cez pohyb viečok. Zvládnuť životnú zmenu, keď ste nielen fyzicky, ale aj psychicky uväznený vo vlastnom tele, je skúška pre najodolnejších. Martinov otec, ktorý ho sprevádzal na prvej neurorehabilitácii v ADELI je plný viery a nádeje. Jeho slová sú silné a jednoznačné:

„BUDE DOBRE, MUSÍ BYŤ DOBRE! CHCEME TO DOSTAŤ TAM, KDE BOL, ABY MOHOL POKRAČOVAŤ VO SVOJICH SNOCH. MY SA DO TOHO BODU DOSTANEME!“

Martin je na začiatku. Podporte ho na ceste za zdravím. Mladý športovec a psík Arči sa chcú znovu stretnúť a pokračovať v plánovanom výcviku.

Keďže aj jeho domáca liečba, zdravotné pomôcky, rehabilitácie sú dosť finančne nákladné, rodičia Martina budú vďační za  každé jedno euro.

Ďakujeme

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?