Menu

Môj život je armwrestling

Trvanie výzvy: 17. októbra 2022 - 17. októbra 2023

Cieľ výzvy

Získať finančné prostriedky na ďalšie napredovanie, zlepšovanie výkonov, cestu na súťaže, suplementáciu, trénerov, rehabilitácií atď.

Autor výzvy

Príbeh

Môj život je armwrestling

Ahoj kamaráti. Chcem byť úspešným športovcom aj napriek svojmu handicapu a preto potrebujem Vašu pomoc. Môj sen je reprezentovať svoju krajinu, aby všetci videli, že tu máme šikovných mladých handicapovaných športovcov.

Priatelia dovolte mi aby som sa Vám predstavil. Volám sa Dominik Grgač, narodil som sa v Trnave. Veľmi ťažkým, nepokračujúcim pôrodom, ktorý bol ukončený akútnou sekciou a po narodení som bol kompletne oživovaný. V tedy prišlo k poškodeniu mozgu, následnej farmakorezistentnej epilepsii a hypotonickom syndrome (zníženýsvalový tonus).  Napriek svojmu fyzickému aj mentálnemu hendikepu sa nevzdávam, chcem žiť čo najviac plnohodnotným životom. Od prvého mesiaca života so mnou rodičia začali rehabilitovať a cvičiť a pokračujeme v tom dodnes. Cvíčim v rehabilitačnom zariadení v Trnave, chodím na hipoterapiu. Od začiatku roku 2020 som sa začal venovať športu armwrestlingu-pretláčaniu rukou. Vďaka tomuto športu som pocítil, že hendikepovaný neznamená byť odlišný a automaticky neúspešný! Trénujem poctivo a denne aj so zdravými športovcami. A to mi nesmierne pomáha po fyzickej ale aj psychickej stránke. Úspešne som sa zúčastnil viacerých súťaží tu na Slovensku napríklad v septembri 2020 na pretekoch Rival Fitness Armwrestling Challenge  Vajnory, som získal 2x striebro a 1x bronz v kategórii hendikepovaných. V júni 2021 na majstrovstvách Slovenska za telesne znevýhodnených som mal 2. miesto-striebro na pravú ruku, a 3. miesto-bronz naľavú ruku.  V júli 2021 na medzinárodnej súťaži Senecká ruka,  za disabled/zdravotne znevýhodnených vo svojej kategórii  som získal 2x zlato a 2x striebro.  Aj tento rok som sa zúčastnil majstrovstiev Slovenska. Kde za hendikepovaných na pravú aj ľavú ruku som sa umiestnil 2. mieste-striebro. A nominoval sa tak na majstrovstvá Európy v Poľsku koncom mája 2022. Kde som vo svojej kategórii skončil na 4. mieste. 9. júla 2022  som sa zúčastnil 29. ročníka medzinárodnej súťaže Senecká ruka, kde som  v kategóri U23 získal striebro na obe ruky. A nominoval sa na majstrovstvá sveta vo Francúzsku 26.9 až 2.10. 2022. Kde som reprezentoval Slovensko za hednikepovaných juniorov do 23 rokov A skončil som na peknom 4. mieste. Verím, že  sa budem zlepšovať. A preto sa stále svedomito pripravujem. Avšak súťaže a najmä samotná príprava sú veľmi finančne náročné, týka sa to tréningov, cestovania, doplnkov výživy a podobne.  V prípade majstrovstiev sveta vo Francúzskuto to bolo najmä cestovanie a ubytovanie, ktoré nás veľmi finančne zaťažilo. Nemám na tento šport žiadnu podporu od štátu. Všetko financovanie športových aktivít riešim sám zo svojho invalidného dôchodku a s pomocou mojich rodičov, ktorí sú mi veľkou oporou, ale nedokážu mi zabezpečiť všetko čo potrebujem. Preto sa na Vás obraciam s prosbou o finančnú pomoc.  Získané finančné prostriedky by som využil na prípravu a svoje ďalšie napredovanie.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?