Menu

Lepšia budúcnosť pomocou rehabilitácií pre Viki so zriedkavou genetickou poruchou

Trvanie výzvy: 30. novembra 2023 - 31. októbra 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Cieľ tejto výzvy je získať finančné prostriedky na pokračovanie a rozšírenie liečebných a rehabilitačných programov pre Viki. Tieto prostriedky budú použité na krytie nákladov spojených s fyzioterapiou, logopédiou, špeciálnymi vzdelávacími programami a delfinoterapiou, ktorá preukázateľne pomohla Vikinke v jej vývoji. Ďalej budú prostriedky využité na cestovné a ubytovanie pri návštevách špecializovaných zariadení a lekárskych odborníkov, či už v domácom prostredí alebo v zahraničí. Naším cieľom je nielen pokryť tieto náklady, ale tiež poskytnúť Viki príležitosť na pokračovanie v terapiách, ktoré sú pre jej vývoj nevyhnutné.

Príbeh

Lepšia budúcnosť pomocou rehabilitácií pre Viki so zriedkavou genetickou poruchou

Keď Viki prišla na tento svet, priniesla so sebou nekonečnú radosť, ale aj výzvy, s ktorými jej rodina čelí od prvého dňa. Hneď po narodení bola diagnostikovaná s komplexnými zdravotnými problémami, ktoré si vyžiadali aj chirurgický zákrok. Viki, s úsmevom na tvári a nezlomným duchom, neustále ukazuje svetu, čo znamená byť pravým bojovníkom. Jej každodenné úspechy, či už ide o nové slovo alebo prvé samostatné kroky, boli a sú pre nás všetkých inšpiráciou. V boji za normálny život plný smiechu a radosti, potrebuje Viki našu podporu viac než kedykoľvek predtým.


Predstavujeme vám malú bojovníčku – Vikinku. Viki je milé dievčatko, ktoré má teraz 4 roky. Už v ranom veku prekonala mnohé výzvy, vrátane operácie na pes equinovarus vo Viedni, keď mala len 13 týždňov. Bohužiaľ, jej cesta nekončila. Rozvinula sa jej epilepsia, a jej prirodzený vývoj sa spomalil. Bola jej diagnostikovaná zriedkavá genetická porucha – Koolen de Vriesov syndróm (KDVS).
Tento syndróm prináša mnoho výziev, od vývojového oneskorenia, mentálneho postihnutia, až po fyzické malformácie. Napriek tomu Viki neustále bojuje. Jej liečba zahŕňa fyzioterapiu, logopédiu, vzdelávacie programy a medikamentóznu liečbu. Posledné 2 roky priniesli pozitívne zmeny vďaka rehabilitáciám v Kováčovej, a opakovaných pobytov v Hendi centre, kde Viki urobila ďalšie kroky vpred.
Viki navštevuje špeciálnu škôlku, kde sa s láskou a trpezlivosťou snažia o jej pokrok. Navzdory všetkým výzvam Viki začína komunikovať, a po delfinoterapii v Turecku sme videli významný pokrok v jej schopnostiach.
Avšak cesta pred nami je ešte dlhá a finančne náročná. Viki potrebuje pravidelné terapie, ktoré nie sú plne kryté poisťovňou. Len jeden pobyt na rehabilitácii stojí okolo 1800 €.

Napríklad Delfinoterapia je známa svojím pozitívnym vplyvom na deti s rôznymi vývojovými poruchami, a Hendy centrum ponúka špecializovanú rehabilitáciu, ktorá je kľúčová pre Vikinkin motorický a komunikačný vývoj. 

Preto dnes obraciame na vás, s prosbou o pomoc pre našu malú hrdinku. Každý príspevok, veľký či malý, nám pomôže pokračovať v boji za lepší život pre Vikinku. Pomôžte nám premeniť každý deň Viky na svet plný farieb, radosti a nových objavov.


Ďakujeme za vašu láskavosť a podporu.

Aktualizácie

pobyt v Hendi centre7. máj 2024

Ahojte chceme sa Vám podakovať za každý príspevok, vdaka Vám sme mohli znova ísť na rehabilitáciu. Dakujeme:)

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?