Menu

Pomoc pre Petra so zápalovým ochorením kostnej drene

Trvanie výzvy: 19. januára 2024 - 19. januára 2025

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Peniaze by som použil na zdravotné pomôcky, pretože časté ošetrovanie rán je finančne nákladné, predpísané pomôcky ani zďaleka nepostačujú na celý mesiac. Tak tiež by som potreboval špeciálnu obuv na uľahčenie chôdze a úpravy v domácnosti na skvalitnenie života, zrušenie bariér.

Autor výzvy

Príbeh

Pomoc pre Petra so zápalovým ochorením kostnej drene

Peter pred mnohými rokmi utrpel ťažký úraz chrbtice. Odvtedy sa mu pridružili viaceré ochorenia, no najhorším je zápal kostnej drene, osteomeylitída, ktorá mu postupne napáda kosti. Už mu žiaľ nezaberajú žiadne antibiotiká a operačne sa to nedá riešiť kvôli nebezpečenstvu infekcie, ktoré by to ešte viac zhoršilo. Pomôžme Petrovi uhradiť potrebné ošetrovanie rán, zdravotné pomôcky či bezbariérové úpravy v dome.

Dobrý deň. Zdravím všetkých, ktorí radi prispievajú na dobrú vec. S pomedzi všetkých výziev je asi ťažké sa rozhodnúť pre tú správnu, ktorej treba pomôcť.

Mám 40 rokov, pred mnohými rokmi som mal ťažký úraz chrbtice, pričom mi poškodenie nervov postihlo nohy a mal som dosť čo robiť, aby som sa opäť naučil chodiť. Pridružili sa k tomu aj iné ochorenia, ale to najhoršie až v poslednej dobe. Zápal kostnej dreňe, osteomeylitída, ktorá mi postupne napáda kosti, rozožiera ich, čím sa rozpadávajú a najhoršie na tom je, že na toto ochorenie mi už nezaberajú žiadne antibiotiká a operačne sa to nedá riešiť pre nebezpečenstvo rýchlejšieho postupu množenia sa infekcie s veľmi negatívnym výhľadom. Jednoducho povedané-musím s tým žiť, vediac, že to bude stále horšie, až to raz napadne celé telo...

Tohto ochorenia by som sa najradšej zbavil, ako každý racionálne uvažujúci človek, no musel som sa zmieriť s krutou realitou. Najhoršie na tom je, že sa ešte k tomu musím starať o matku, ktorá už nevládze sa starať o všetko kvôli podlomenému zdraviu. Tak sa napriek bolestiam starám o chod domácnosti, nákupy, atď., čo mi sťažuje vzdialenosť k dostupným službám, kedže bývame takmer 3 km od obce vo viničnej oblasti.

Čo sa týka pomoci, bol by som vďačný každému darcovi aj za malý finančný dar.

Nakoľko nevládzem vykonávať ťažkú fyzickú prácu, peniaze by som použil na nákup palivového dreva, ktorého je vždy nedostatok, a liečba mi ukrajuje podstatnú časť domáceho rozpočtu.

Aktualizácie

Poďakovanie27. feb 2024

Aj vďaka Vám, milí darcovia, si môžem týždenne kupovať zdravotný materiál, ktorého nikdy nie je dosť.

Zo srdca ďakujem.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?