Menu

Marek a Matej - predčasne narodené dvojičky s váhou ani nie 1 kg

Trvanie výzvy: 15. marca 2024 - 31. mája 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Získať financie na intenzívne rehabilitačné pobyty

Autor výzvy

Príbeh

Marek a Matej - predčasne narodené dvojičky s váhou ani nie 1 kg

Sme dvojičky Marek a Matej. Narodili sme sa predčasne v 27 t.t. Nevážili sme ani to, čo vrecko cukru. Boli a sme maličkí, ale za to veľkí bojovníci. Máme diagnostikovanú DMO a intenzívne rehabilitácie nám pomáhajú napredovať. Ďakujeme za každý dar.

Dva mesiace sme boli na JIS-ke pre bábätká, kým sme končene prišli domov k mamine, tatinovi a trom sestričkám - tročatám. Áno, je nás doma dokopy 5 detí z dvoch tehotenstiev. 

Aj keď to  na začiatku vyzeralo, že nám stačí len podrásť, skutočnosť bola iná. Časom nám lekári diagnostikovali DMO spastickú diparézu dolných končatín. To znamená, že naše nožičky nás nepočúvajú a celý psychomotorický vývoj sa spomalil. 

V apríli budeme mať 3 roky a naše nožičky ešte stále nepočúvajú. Preto sme museli začať intenzívne cvičiť. Najprv Vojtovou metódou, neskôr už aj iné metodiky. 

Teraz sme absolovali pobyt v Centre Svetielko a aj keď sme často poplakali a kričali, fyzioterapeutky mali s nami veľkú trpezlivosť a vždy s úsmevom nás motivovali. Všetok ten krik nám prepáčili, lebo aj oni chcú, aby sme napredovali. 

Takých intenzívnych pobytov musíme absolvovať oveľa viac, aby sme raz na svojich nohách pevne stáli a rodičov nesklamali. 

Prosíme Vás preto o pomoc a podporu. Ďakujeme

Príspevkom na túto výzvu sa Váš dar zdvojnásobí až do výšky 1000 eur. Pravidlá k tejto spolupráci nájdete na nasledujúcom linku: https://blog.ludialudom.sk/pravidla-grantoveho-programu-nasobime-pomoc/

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?