Menu

Pomôžme Markovi, chlapčekovi s Downovým syndrómom, absolvovať potrebné terapie a cvičenia

Trvanie výzvy: 11. apríla 2024 - 11. apríla 2025

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Terapie a ortopedický lykrový oblek.

Autor výzvy

Príbeh

Pomôžme Markovi, chlapčekovi s Downovým syndrómom, absolvovať potrebné terapie a cvičenia

Marko je chlapček s Downovým syndrómom. Pravidelne absolvuje rôzne terapie, ktoré ho postupne posúvajú vpred. Jeho mamina nemôže chodiť do práce, pretože sa plne venuje Markovi. Terapie sú veľmi potrebné, no finančne náročné. Pomôžme Markovi ich absolvovať.

Obraciame sa opäť na dobrých ľudí s prosbou o pomoc nášmu synčekovi Markovi. Marko bude mať čoskoro 8 rôčkov a má Downov syndróm. Narodil sa v 37. týždni a mal necelých 2500g. Má od narodenia silnú hypotóniu svalov a veľmi výraznú hypermobilitu kĺbikov. Chodiť začal až ako 4. r. Je to náš miláčik a robíme pre ňho všetko na svete. Bohužial, zatiaľ je neverbálny, plienkovaný a nevie pokúsať pevnú stravu.

Marko je usilovný, milučký chlapček, navštevuje základnú špeciálnu školu, prípravný ročník s asistentom. Počas týždňa navštevuje centrum Asobi so zameraním na logopédiu, centrum Dúhovka v Bernolákove, Play Wisely v Pezinku a v nedeľu hipoterapiu v Modranke. Všetky terapie ho krôčik po krôčiku posúvaju vpred. Zlepšuje sa porozumenie, sociálna interakcia. Z každej aktivity príde vysmiaty a spokojný. A to je pre nás úplne najviac. Po ostatnej návšteve ortópeda, mu bol predpísaný celotelový lykrový overal na zlepšenie držania telíčka, keďže ho pri chôdzi hádže na strany a začína mu skolióza chrbtice. Bohužial je tam veľký doplatok skoro 400€. 

Veľmi by sme boli vďační, ak sa nájdu dobrí ľudia, ktorí nám pomôžu s financovaním terapií pre Marka, ja ako mamina nemôžem chodiť do práce, po vyše 20 rokoch som musela dať výpoveď a som na opatrovateľskom a plne sa venujem synovi. Mužov príjem ide na naše živobytie.

Ak sa rozhodnete pomôcť nášmu Markovi, budeme nesmierne vďační.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?