Menu

Pomôžme 16-ročnej Veronike doplatiť potrebnú čiastku na operáciu chrbtice a zachrániť jej život

Trvanie výzvy: 19. apríla 2024 - 31. decembra 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Operácia chrbtice, ďalšia potrebná zdravotná starostlivosť ako napr. rehabilitácie

Autor výzvy

Príbeh

Pomôžme 16-ročnej Veronike doplatiť potrebnú čiastku na operáciu chrbtice a zachrániť jej život

Veronika má 16 rokov. Narodila sa s rázštepom chrbtice aje odkázaná na invalidný vozík. Deformita chrbtice jej však tlačí na životne dôležité orgány ako sú pľúca, pečeň a obličky. Je potrebná operácia, ktorú ale na Slovensku nevykonávajú a Veronika musí ísť do Nemecka. Pomôžme Veronike spoločne na doplatenie operácie, ktorá jej pomôže zachrániť život.


Veronika je 16 ročná stredoškoláčka, ktorá je odkázaná na invalidný vozík. Narodila sa so zdravotným postihnutím – rázštepom chrbtice. Má ťažkú skoliózu chrbtice, ktorá sa stále zhoršuje a spôsobuje jej problémy a bolesti pri sedení na invalidnom vozíku a v poslednej dobe má sťažené aj dýchanie.

Preto je veľmi potrebná operácia zameraná na úpravu a narovnanie chrbtice. Na Slovensku takéto ťažké deformity neoperujú a ortopédi odporúčajú operáciu v Nemecku na detskej klinike v Aschau. Celkové náklady na operáciu vyčíslila nemocnica v Nemecku na 65 000 eur.
Zdravotná poisťovňa na Slovensku odsúhlasila úhradu približne 55 000 eur a zvyšnú sumu musíme doplatiť z vlastných financií.

Ja sa o dcérku Veroniku starám sama ako slobodná matka. Ako jednorodič to nemáme ľahké o to viac, že dcérka je zdravotne ťažko postihnutá, čo si vyžaduje 24 hodinovú starostlivosť a zvýšené výdavky na rehabilitácie, kúpele doplatky za pomôcky.

Nemá nám kto pomôcť s doplatením za operáciu, preto prosíme dobrých ľudí o pomoc. Suma doplatku je veľmi vysoká a tým je ohrozené vykonanie operácie, ktorú dcérka veľmi potrebuje pretože je v ohrození života.


Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?