Menu

Aliancia združení na ochranu zvierat

Aliancia združení na ochranu zvierat

Náš príbeh

Zvierací ombudsman nie je štátna inštitúcia, nie je štátom financovaná ani nijak materiálne podporovaná. Je to tím odborníkov, priateľov zvierat, ktorí sa rozhodli venovať svoj čas a odbornosť jednému odvážnemu cieľu: zlepšiť život a životné podmienky zvierat na Slovensku.

Sme organizácia, ktorej zriadením sa zhmotnila dlhoročná snaha zjednotiť útulky pre týrané a opustené zvieratá a ochranárske združenia na Slovensku. Spolu sa nám podarilo zmeniť Trestný zákon, či nájsť domov vyše 250 zvieratám cez naše podujatie Nájdite sa! so zvieratkom z útulku. Sme tu pre združenia a útulky, ktoré denne bojujú o prežitie a na riešenie mnohých problémov nemajú čas ani ľudské kapacity. Nemajú čas písať trestné oznámenia, lebo zachraňujú obeť- týrané zviera a trávia s ním dni a týždne na klinike či v dočasnej opatere. Zákony a osveta znamenajú menej zvierat týraných, menej zvierat v uliciach, menej v útulkoch. Praktická pomoc útulkom znamená konečne viac času na podstatné veci. Našou motiváciou však nie je iba pomoc týraným a opusteným zvieratám, ale snaha celkovo umenšiť krutosť na Slovensku. Násilie je totiž len jedno a snaha o jeho zmiernenie by nás mala zjednocovať. Preto je tu Zvierací ombudsman.

Naše ciele

Vyhrať boj s množiteľmi
Vyhrať boj s množiteľmi, ktorí kruto a nelegálne obchodujú s bezbrannými zvieracími životmi a neštítia sa ničoho. Nielen však cez tlak na úrady, ale najmä prevenciou zvýšením informovanosti ľudí.
Trvalá, systémová a adresná podpora
Trvalá, systémová a adresná podpora našim členom-útulkom rozličného charakteru, najmä však bezplatná právna pomoc a zastupovanie v konaní.
Priniesť naše podujatie Nájdite sa do vzdialenejších kútov Slovenska
Priniesť naše podujatie Nájdite sa do vzdialenejších kútov Slovenska, kde je problém s nechcenými zvieratami najvypuklejší.

Stručný popis organizácie

Sme organizácia, ktorej zriadením sa zhmotnila dlhoročná snaha zjednotiť útulky pre týrané a opustené zvieratá a ochranárske združenia na Slovensku.

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete ukončiť odosielane tohto daru?

Úprava platby

Dátum

Podporovaná výzva

Variabilný symbol

Suma