Menu

Združenie občanov - Líščie nivy, Palkovičova

Združenie občanov - Líščie nivy, Palkovičova

Náš príbeh

Na základe doterajšieho vývoja nadobudli občania presvedčenie, že bez profesionálnej podpory najmä v právnickej oblasti nie je v ich silách prinútiť zodpovedných, aby sa kritickou situáciou vážne zaoberali a vyriešili ju v záujme verejnosti.Na pokrytie minimálnych nákladov potrebujeme získať 2000€. Na realizáciu dlhodobého zámeru ochrany životného prostredia odhadujeme sumu na 5000€.

Píše sa rok 2017. Od roku 2000 bojujú občania z Ružinova za záchranu verejného parkoviska a časti parku na Palkovičovej-Záhradníckej v Bratislave. Píšu listy na verejné inštitúcie, políciu, prokuratúru, odovzdávajú petície s tisícmi podpisov, ale odpovede kompetentných sú formálne a stále nie je vyriešený nezákonný predaj pozemkov pod verejným parkoviskom, ani nie je doteraz nikto braný na zodpovednosť. Zámerom podnikateľa, ktorý pozemky kúpil, je stavať v tomto stabilizovanom sídlisku budovu/y, ktoré by ovplyvnili kvalitu bývania v okolitých domoch, výrazne by skomplikovali miestnu statickú aj dynamickú dopravu a takisto by bolo zredukované územie verejného parku.

Proti tejto polyfunkčnej budove sme síce boj vyhrali, ale vojna pokračuje ďalej a investor je vytrvalý

Toto nám chcú aktuálne postaviť !!!

Na základe doterajšieho vývoja nadobudli občania presvedčenie, že bez profesionálnej podpory najmä v právnickej oblasti nie je v ich silách prinútiť zodpovedných, aby sa kritickou situáciou vážne zaoberali a vyriešili ju v záujme verejnosti.

Plná veľkosť obrázku.

Občianske združenie Líščie Nivy-Palkovičova založené za účelom ochrany ohrozeného verejného parkoviska a parku sa obracia na obyvateľov a podnikateľov na Slovensku so žiadosťou/prosbou o ľubovoľný finančný príspevok, ktorý bude možné použiť na nevyhnutné právne služby, a takýmto spôsobom dotiahnuť kauzu do úspešného konca v prospech obyvateľov.

Parkovisko pred uzatvorením slúžilo všetkým návštevníkom nákupného centra s prevádzkami Pošty, Poštovej banky, Slovenskej sporiteľne, predajne Billa, reštaurácie Pizzeria Bezinka a ..., fitnescentra Fitin a ďalších prevádzok vrátane návštevníkov Radošinského naivného divadla či fanúšikov KHL. Každý deň sa na parkovisku vystriedali stovky áut.

Jeden z dokumentov, ktorý dostali mestskí poslanci do ruky, aby sme im priblížili, aká neúnosná je naša situácia a aké jednoduché riešenie máme pripravené.

Navrhovaný variant by pri dnešnej parkovacej politike veľmi pomohol nielen Ružinovu, ale aj celej Bratislave.

Časová os úsilia ZO Líščie nivy - Palkovičova

Toto sú tie najdôležitejšie informácie. Samozrejme, robíme toho oveľa viac. Ďakujeme, ak ste sa dočítali až sem. :)


Stručný popis organizácie

Občianske združenie bolo založené ako reakcia občanov na rozporuplný prenájom a neskôr predaj verejného priestranstva – pozemkov pod parkoviskom a časťou parku na Palkovičovej / Záhradníckej súkromnej firme, ktorej záujmom bolo postaviť na tomto pozemku bytový dom.

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete ukončiť odosielane tohto daru?

Úprava platby

Dátum

Podporovaná výzva

Variabilný symbol

Suma