Menu

Antikomplex.sk - občianske združenie

Antikomplex.sk - občianske združenie

Náš príbeh

Zaoberáme sa kolektívnou pamäťou na moderné dejiny Slovenska. Traumy vo vzťahu k vlastnej minulosti, národnostným menšinám, spolužitiu a cudzincom.

Venuje sa traumám našej kolektívnej pamäte z nedávnych dejín a zo spolužitia rôznych etník a vierovyznaní na našom území a okolí. Organizácia sa snaží jemne umeleckými formami zobrazovať príbehy ľudí z doby pred, počas a po 2. svetovej vojne s cieľom poučiť sa z týchto príbehov, pomôcť spoločnosti oslobodiť sa od kolektívnych komplexov a nadobúdať prirodzené sebavedomie potrebné pre riešenie problémov v súčasnosti.
Aktivity:
Stolpersteine – pamätné kamene pripomínajúce obete nacistov osadené do chodníka pred domom, kde daný človek naposledy žil.
Spájame rozdelené spomienky – projekt o spolužití s Nemcami v medzivojnovom Československu a ich vyhnaní po 2. svetovej vojne (v partnerstve s Rakúskou akadémiou vied a českým Antikomplex, z.s.).

Stručný popis organizácie

Venujeme sa kolektívnej pamäti na naše nedávne dejiny a traumám vo vzťahu k vlastnej minulosti, národnostným menšinám, spolužitiu a cudzincom.

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete ukončiť odosielane tohto daru?

Úprava platby

Dátum

Podporovaná výzva

Variabilný symbol

Suma