Menu

Pomoc pre Mirka

Trvanie výzvy: 6. apríla 2021 - 6. apríla 2022

Cieľ výzvy

vyzbierať peniaze na pobyt v Adeli a na ďalšiu liečbu

Príbeh

Pomoc pre Mirka

Touto cestou by som chcela vytvoriť finančnú zbierku na pomoc pre môjho brata Miroslava, ktorý je po ťažkom úraze v bdelej kóme. Každý kto Mirka pozná, vie že chce žiť, vrátiť sa do života, k manželke Simonke, "skoro synčekovi" Danielkovi.

Môj brat Miroslav, bol odjakživa kopec srandy, vtipálek za každú cenu ale aj veľký pomocník každému, kto to potrebovala obrátil sa k nemu o pomoc. Je to môj malý veľký brat. Minulý rok si začal plniť svoj sen, postaviť pre seba a rodinku dom. Sen sa začal plniť, v decembri už mali dokonca aj strechu, keď sa mu 4.1.2021 obrátil život na ruby. V ten deň, asi hodinu pred úrazom boli s manželkou na AG-testoch, Mirko akurát tesne pred pádom išiel manželke vyzdvihnúť výsledky. Nešťastnou náhodou sa mu šmyklo a spadol,akurát na hranu obrubníka. Keď sa chcel postaviť, čo sa mu nedarilo, buchol si to isté miesto ešte niekoľkokrát a začal sa triasť. RZP ho urgentne previezla do TN do nemocnice, kde po CT diagnostikovali prasknutú lebku a masívne krvácanie do mozgu a nasledoval urgentný letecký transport do Martina na Neurochirurgickú kliniku a hneď v ten deň ho aj operovali, kde mu odobrali pravú časť lebky za uchom aj s poraneným miestom. Na ďalší deň zase urgentná operácia s odstránením veľkej časti lebky, teda momentálne Mirko nemá asi 70% lebky. Po 4dňoch ho z Martina v umelom spánku na umelej pľúcnej ventilácii previezli na OAMIS v Partizánskom, kde sa oňho príkladne starali sestričky a primár oddelenia MUDr. Krbušík . Trvalo to dlho, ale vďaka ich starostlivosti sa z tohto stavu Mirko začal pekne„dostávať“, napriek tomu aké boli prognózy a diagnózy sa prebral z bezvedomia, až pokým sa nedostal na chirurgické oddelenie v Partizánskom. Mirko bol na tomto oddelení, 3dni=72hodín. Jeho stav sa rapídne zhoršil a upadol do bdelej kómy, kde je doteraz. Na jeho a aj naše šťastie bol prevezený do BN na Interné oddelenie, kde sa o neho od ošetrovateliek až po PANI PRIMÁRKU starajú ako v bavlnke. No žiaľ Mirko tam prišiel so silným zápalom pľúc, vysokou teplotou do 40°C, skoro hnijúcimi dekubitmi po celom tele(ktoré sa podarilo dostať pod kontrolu a vyliečiť),nanovo opuchnutou hlavou, stále má zle výsledky aj krvné, aj zápalové, je v bdelej kóme – coma Vigile.  Momentálne má plánovanú hospitalizáciu vo Fakultnej nemocnici v Trnave na Oddelení dlhodobo intenzívnej starostlivosti, kde všetci dúfame, že sa jeho stav zlepší.

A tu sa dostávame k dôvodu môjho písania. Ja ako sestra som založila transparentný účet a chcela Vás všetkých v mene celej našej rodiny  poprosiť o akýkoľvek, aspoň malý príspevok na Mirkovu liečbu v rehabilitačnom centre ADELI, kde sa špecializujú na tieto poúrazové a komatózne stavy. My ani Mirkova manželka na to financie nemá, lebo je po udalosti z januára ešte stále na PN, musí sa starať o synčeka Danielka, ktorého Mirko berie za vlastného, keďže Danielkov tatino tragicky zahynul ešte pred jeho narodením. Treba platiť hypotéku za dom, čo ešte ani nieje dostavaný, lieky a ostatné pomôcky pre Mirka stoja nemalé peniaze, a ani cesta za ním do Trnavy z dôvodu potrebného kontaktu s najbližšími nebude zadarmo. Všetci chceme, aby sa Mirkov stav zlepšoval, Danielko sa každý deň vypytuje kedy už príde domov, odrátava na prstoch kedy sa vráti,  kedy sa  budú zase spolu blázniť.  Prispejte aj Vy na jeho liečbu, jeho návrat domov.

 Moc Vám všetkým za celú rodinu vopred ďakujem.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?