Menu

Statočná Dorotka na ceste do Mexika

Trvanie výzvy: 12. apríla 2021 - 18. mája 2021

Cieľ výzvy

Klinika -Nova Cell Institute od Mexiko, ktorá sa nachádza v meste Tijuana nás oslovila s liečbou kmeňovými bunkami. Kmeňové bunky majú schopnosť zregenerovať poškodené bunky v ľudskom tele. Výsledky liečby u pacientov sa dostavujú už pár hodín po podaní liečby. Je to finančne náročná liečba, preto vás prosíme o pomoc pre našu dcérku Dorotku.

Príbeh

Statočná Dorotka na ceste do Mexika

Dobrý deň, chceli by sme Vás poprosiť o finančnú pomoc pre našu dcérku Dorotku. Liečba v Mexiku po ktorej, by mala nárok dobehnúť rovesníkov a viesť plnohodnotný život nám dáva nádej!

Dorotka sa narodila v 28 týdždni tehotenstva. Merala 39cm a 1300g no hneď po narodení viedla svoj prvý boj o život. Po poranení po pôrode nastalo krvácanie do mozgu bol to 3 stupeň zo štyroch. Nasledne sa začal tvoriť hydrocefalus a na 4 deň svojho života už bola operovaná. Vkladali jej do mozgových komôr rezervoár, ktorý mal odviesť nahromaždenú krv z mozgu preč. Svoje prvé tri mesiace stravila na detskej Neonatológii v Bratislave, kde podstupila transfúziu krvi, prvé rehabilitacie. Po niekolkých nemocničných hospitalizáciach lekári Dorotke určili diagnózu DMO( presnejšie spastickú kvadruparézu s hypotonom). Dorotka podľa diagnozy by mala mať ochrnute všetky štyri končatiny, mala by použivať dychací pristroj a papať stravu cez sondu. No napriek všetkým prekažkam sme bojovali o jej buducnosť navštevovali sme pravidelne špecialne rehabilitacie ako (Adeli, Tetis), hypoterapiu. Dorotka sa natoľko zlepšila že začína prvé svoje kroky a tak isto začína svoje prve slová. Liečba V Mexiku (Tijuana) nám dáva nádej a veríme že spĺní túžbu všetkých blizkych, aby dobehla a zlepšila kvalitu života statočnej Dorotky. Dostali sme termín do nemocnice v Mexiku 18.5.2021.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?