Menu

Pomoc pre Sárku a Katku

Trvanie výzvy: 12. mája 2021 - 31. decembra 2021

Cieľ výzvy

Vyzbierané peniaze by sme použili na liečbu a rehabilitácie pre naše choré tri deti, ktoré sú často hospitalizované v nemocnici t.j. lieky a zabezpečenie základných životných potrieb napr. nájom, energie, strava

Príbeh

Pomoc pre Sárku a Katku

Veľmi Vás prosím o finančnú výpomoc, pretože sa nachádzame v neriešiteľnej situácii.

Mám 5-deti z ktorých 3 trpia svalovou slabosťou - globálnou svalovou hypotóniou a hypotrofiou poruchou chôdze - Miroslav – 15 r. , Sára – 12 r.,  Katarína – 10 r. Ďalšie  deti Zuzana – 13 r. , Erik – 5 r. zatiaľ nemajú zdravotné problémy.  Bývame v jednej izbe u môjho otca. Je to začarovaný kruh, manžel kvôli koróna kríze prišiel o prácu a je nezamestnaný  ja poberám opatrovateľský príspevok 570eur  € na Sáru. V ťažkej životnej situácií nám pomáha nezisková Nadácia Dobrý anjel.  Peniaze ktoré som uviedla nám musia stačiť na živobytie pre 7 člennú rodinu a na absolvovanie vyšetrení. Náš príjem nepostačuje na pokrytie výdavkov na lieky, stravu a šatstvo. Dostali sme osobný automobil zo sociálky, ale manžel si nemôž zaplatiť vodičak, preto stále platíme šoféra (zakaždým 20,-Eur). Pre tieto zdravotné problémy našich dcér sme sa zadlžili pretože sme absolvovali komplexne vyšetrenie v ČR, konkrétne v nemocnici v Prahe kde boli hospitalizované na detskom oddelení. Kde nám stanovili presnú liečbu. Ubytovanie pre rodičov a dopravu sme hradili z vlastných zdrojov. Preto v mene svojich deti prosíme o pomoc na zabezpečenie základných životných potrieb.

Dve dcérky mám choré s ťažkou globalnou svalovou hypotóniou a hypotrofiou poruchy chôdze. Nemáme 100% potvrdenú diagnózu lebo dcérky nemajú absolvované genetické testy, ktoré stoja 800€ pre jednu. S obidvoma dcérkami absolvujeme niekolko vyšetrení a hospitalizacií, za ktorými cestujeme cca 50km. Začiatkom tohto roka sa zhoršil zdravotný stav aj u syna Miroslava, ktorý má 14 rokov a má rovnaké príznaky a zdravotné problémy ako Sárka A Katka. Toto ochorenie spôsobuje pohybové problémy. Toho času som hospitalizovaná so Sárkou v nemocnici v Košiciach, na ARE pre ťažkosti s dýchaním a celkovým zhoršením zdravotného stavu.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?