Menu

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Trvanie výzvy: 7. mája 2021 - 31. decembra 2021

Cieľ výzvy

Vyzbierať potrebné finančné prostriedky na terapiu Mudr.Veľa vo Varšave

Príbeh

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať.

Sárka a Ondrejko su nesmierne usilovné, snaživé a dovolím si napísať aj šťastné dvojičky. Napriek dennodeným prekážkam a zdravotným komplikáciám sa nevzdávajú a bojujú za to, aby raz mohli žiť plnohodnotný a samostatný život. Sárka a Ondrejko majú za svoj krátky život na tomto svete neskutočne veľa hodín rehabilitačných cvičení, podporných terapií vďaka ktorým sa posunuli a posúvaju vpred za svojimi snami a to aj vďaka dobrým ľuďom, ktorý im na tejto ceste pomáhajú.

V marci tohto roku sme so Sárkou a Ondrejkom absolvovali prvú terapiu Mudr.Veľa vo Varšave. Zo začiatku boli naše pocity zmiešané, neisté, ale už teraz vieme povedať, že to bolo správne rozhodnutie aj napriek opatreniam, ktoré teraz ovládajú celý svet. Bohužial sme náš pobyt nemohli celý dokončiť pre zdravotné komplikácie, ale prvé pokroky sme videli už pár týždnov po návrate domov.

Sárke sa zlepšila pamäť, priestorová orientácia, je vnímavejšia (jej zlepšenie nám potvrdila aj psychologička), zlepšila sa jej výslovnosť (Sárka má okrem iných dg aj dysláliu) aj v pohybovej (motorickej) stránke máme zlepšenie.

U Ondrejka sme sa posunuli veľkým krokom dopredu nevieme čo to spôsobilo, ale ani to neideme zisťovať sme nesmierne radi, že Ondrejko sa nám začal cielene pýtať na WC, začal nám viac rozprávať (Džavotať), pomenúva veci, zlepšilo sa mu porozumenie reči, začal viac vnímať a používať pravú rúčku ktorú ma veľmi spastickú.

Chceli by sme túto terpiu absolvovať ešte aspoň raz a tešiť sa z dalších úspechov a pokrokov no bohužial z nášho rodinného rozpočtu si to nemožeme dovoliť. Nakoľko pracuje iba manžel a z iných zdrojov (2% z dane) musíme celoročne pokryť ostatné terapie ktoré Sárka a Ondrejko absolvujú (raz týždenne rehabilitačné cvičenia, pley wis, hravú angličtinu, masáž, hipoterapiu, grafomotorický tréning, tanec snov, muzikoterapiu, biofeedback).

Chceli by sme Vás veľmi pekne poprosiť o finančnú pomoc pre Sárku a Ondrejka lebo veríme, že spoločnými silami dokážeme robiť veľké veci

Ďakujeme mamka a tatko Koščákoví

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?