Menu

Pokračovanie liečby

Trvanie výzvy: 26. mája 2021 - 26. decembra 2021

Cieľ výzvy

Uhradenie nákladov na operáciu v Rakúsku a následné rehabilitácie na Slovensku.

Príbeh

Pokračovanie liečby

REOPERÁCIA YONATAN

Náš Yoni má už päť rokov, čo nevidieť bude z neho predškolák. Tretí rok s nadšením navštevuje škôlku. Pekne rozpráva a napriek obmedzenej schopnosti pohybu sa teší z kamarátov, súrodencov a života.

Ďakujeme, že ste sa v roku 2019 v zbierke OPERÁCIA YONATAN stali súčasťou jeho nevyhnutnej liečby. Yonatan sa po operácii pekne zotavil a mohol opäť začať rehabilitovať. Po roku a pol vidíme pokroky v rehabilitácii i v telesom zotavení - stehenné kosti sa dostali do bedrových jamôk a Yoni je s oporou schopný stáť i nakročiť.

VĎAKA VÁM DOSTAL ŠANCU.

Yonatan je extrémne predčasniatko, narodený začiatkom 6. mesiaca tehotenstva. 

Jeho diagnóza je detská mozgová obrna, kvadruparéza. Všetko, čo sa vzhľadom na Yonatanov stav nepokúsime spraviť teraz vo veku, keď je mozog v najplastickejšom štádiu, bude mať v budúcnosti devastačné následky. 

Čas a ľudské telo sú v tomto neúprosné. Preto sme od jeho narodenia absolvovali mnoho rehabilitačných cvičení doma i v zahraničí. Väčšinu bez podpory štátu, teda na vlastné náklady a zo súkromných darov (cvičili sme kontinuálne v týchto zariadeniach: NeuroAxon /CZ/, Charis n. o., Centrum Svetielko, Neurino, Feldenkrais terapia, Deveny terapia /HU/, Akupunktúra Sinomed, Hipoterapia, Kanisterapia, Kraniosakrálna terapia, Watsu – vodné terapie, Lázně Klimkovice /CZ/, Slnko deťom o. z., HipoCanis). 

POKRAČUJEME

Skrutky, ktoré v stehennej kosti držia správnu polohu, sú však už krátke a je ich treba v dohľadnej dobe - najneskôr na jeseň, vymeniť za dlhšie. Domnievame sa, že by bolo dobré pokračovať v liečbe u neuro-ortopéda Dr. Scheibla, ktorý sa cielene zameriava presne na také prípady, akým je náš syn, keďže nám okrem operatívy vie ponúknuť aj kontinuálnu starostlivosť a odporučiť rehabilitácie a pomôcky na celkové zlepšenie stavu.

Opäť sme požiadali o finančnú pomoc Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, ktorá však môže podľa platnej legislatívy preplatiť len časť nákladov vzniknutých v zahraničí, a to do výšky, v akej by hradila obdobnú operáciu na Slovensku. Finančná účasť VŠZP bude vyčíslená až po absolvovaní operácie v zahraničí. 

Musíme teda najprv zaplatiť plnú sumu za operáciu, t. j. 5900 eur, a až po predložení dokladov z operácie uvidíme, akú čiastku nám v lehote  6 mesiacov štátna poisťovňa preplatí.  

Sme rodina s dvoma ďalšími školopovinnými deťmi, s jedným príjmom a jedným rodičovským príspevkom. Nepíše sa to ľahko, ale Yonatanov zdravotný stav je pre nás výzva, ktorú bez Vašej pomoci vieme len ťažko ustáť.

Vďaka Vašej podpore budeme môcť pokračovať v Yoniho liečbe a zdravom vývine. V prípade, že vyzbieraná suma bude vyššia ako náš podiel na operácii, prostriedky použijeme na pooperačnú starostlivosť a rehabilitáciu, ktoré sú tiež finančne náročné, no rovnako dôležité. 

Ďakujeme za Váš záujem a ochotu pomôcť. ĎAKUJEME ZA ĎALŠIU ŠANCU.


Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?