Menu

Prosba o pomoc - financie na chemoterapiu

Trvanie výzvy: 23. júna 2021 - 9. augusta 2021

Cieľ výzvy

Chcela by som vyzbierať financie na liečbu na 6 mesiacov- Lonsurf (3200€ na mesiac) a Stivarga (4500-5000€ na mesiac).

Autor výzvy

Príbeh

Prosba o pomoc - financie na chemoterapiu

Som onkologická pacientka, ktorá bojuje so svojim ochorením zo všetkých síl, avšak zdravotná poisťovňa mi nechce schváliť liečbu nekategorizovaným liekom.

Rakovinu mi diagnostikovali v roku 2018 po viac ako mesačnom trápení, kedy som chodila od lekára k lekárovy a nikto nič nezistil. Nakoniec som si zavolala záchranku a na CT vyšetrení objavili ložisko v mozočku. Nasledovala operácia, kedy nádor úspešne vyoperovali. Nádor bol metastáza. Začalo sa hľadanie primárneho ložiska, čo vyžadovalo dlhší pobyt v nemocnici. Počas tohoto pobytu zistili, že primárne ložisko sa nachádza v hrubom čreve. Operačne tento nádor vyoperovali a začala sa mi črtať nádej na normálny život.  Po asi 3 mesiacoch od operácie tumoru na mozočku sa metastáza znovu objavila a tak nasledovala ďalšia operácia. Počas tejto hospitalizácie odišiel z tohoto sveta aj môj otec, ktorý mal rakovinu pľúc a nestihla som sa s ním ani rozlúčiť. Absolvovala som ďalšiu operáciu, čo znamená dve operácie počas jednej hospitalizácie. Nasledovali rádioterapie, aby sa zamedzilo opätovnému nárastu metastázy. Toto bolo aj úspešné a na dva roky mi "dala pokoj". Tu sa začal kolotoč chemoterapií, ktoré som absolvovala každé dva týždne. Lekár použil všetky možnosti ktoré boli pre mňa vhodné. Jeden druh liečby zaberal viac ako rok, nakonic však prestal účinkovať a tak siahol po ďalšej kombinácií liekov, ktoré účinkovali  cca. 6 mesiacov. Nakoniec však aj tieto prestali účinkovať. Metastáza v mozočku sa objavila znovu a tak som šla na ďalšiu operáciu. hneď po príchode z nemocnice som prekonala Covid-19 a myslela som si že už bude dobre. Veľmi som sa mýlíla. Lekár podal žiadosť o výnimku na úhradu nekategorizovanej liečby. Avšak ani po dlhom doťahovaní sa s poisťovňami som sa k liečbe nedostala. Žiadosť bola podaná o lieky Lonsurf (3200€ na mesiac) a Stivarga (4500-5000€ na mesiac). Poisťovňa argumentovala tým že to nepreplatia z finančných dôvodov, resp. preto že môžu ale nemusia. K tejto liečbe sa svojpomocne nemám ako dostať, keďže žijeme z môjho invalidného dôchodku a manželovho platu. Som tiež matkou dvoch detí, ktoré aj s manželom nadovšetko milujem a chcem s nimi stráviť ešte čo najviac príjemných chvíľ. Choroba mi vzala veľa síl, dva krát som Vianočné sviatky nestrávila s rodinou ale na nemocničnom lôžku a nemola som sa ani rozlúčiť s otcom, vzala mi tie dôveru v to, že systém sa o občanov v núdzi postará. Čo mi však choroba nevzala, je dôvera v to, že ľudia si navzájom vedia, môžu a chcú pomôcť. Všetkých Vás teda veľmi pekne prosím o pomoc. 

Aktualizácie

PREČÍTAJTE PRED TÝM AKO PRISPEJETE -Dobrá správa29. jún 2021

Drahý priatelia, známy, neznámy a blízky. Veľmi si vážime vašej veľkej štedrosti. Maminu Vaša ochota pomôcť dohnala k slzám a všetkým Vám je veľmi vďačná. Ešte včera som celí v napätí začal zdielať túto výzvu. Dnes po telefonáte s patológiou a maminim onkológom sme sa dozvedeli nasledovné. Mamine brali vzorku z pečeňovej metastázy za účelom zistenia genetickej mutácie tumoru. To je potrebné na správne zvolenie liečby resp. aby do nej nepumpovali niečo, čo nemá účinok. Zistilo sa, že rakovinové bunky po viac ako dvoch rokoch zmutovali do inej podoby a Tak by lieky Lonsurf ani Stivarga neboli účinné. Je tu však ďalší liek, ktorý môže lekár použiť a poisťovňa ho vraj schvaľuje zväčša bez problémov (aj keď pri našom šťastí sa to aj bojím napísať.


Drahý priatelia. Z toho teda vyplýva, že už nezbierame financie na liečbu Lonsurfom alebo Stivargou. Momentálne teda bude mamina liečená liekom Vectibix, a dúfame že sa zdravotná poisťovňa Dôvera "pleskne po vačku". Všetky vyzbierané peniaze odložíme, ak by sa situácia zmenila a plánovaná liečba by po nejakej dobe zlyhala. Ak sa tak stane, financie budú použité na takúto liečbu. Môžete byť bez obáv. ak by žiadna iná liečba nebola možná, financie by sme prerozdelili napríklad pre detských onkologických pacientov, prípadne im zabezpečili niečo čo by im spríjemnilo život v nemocnici. Teda Vaše peniaze ktoré ste nám vďaka Vašej láskavosti poskytli budú použité buď na ďalšiu liečbu alebo ak to nebude potrebné na malých bojovníkov s rakovinou.
Výzvu teda nechávam stále bežať, teda kto chce môže stále prispieť.


Ešte raz veľká vďaka všetkým dobrým ľuďom. Pozdravujeme Vás. a prajeme
všetko dobré. Priebežne Vás budem informovať ako bojujeme v našej Malej- Veľkej vojne.


Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?