Menu

Transplantácia lymfatických uzlín pre Andreu

Trvanie výzvy: 17. júna 2021 - 17. júna 2022

Cieľ výzvy

Cieľom výzvy je vyzbierať finančné prostriedky nevyhnutné na 2 operačné výkony, ktoré sa na Slovensku nevykonávajú a ktoré by výrazne zlepšili kvalitu života Andrey.

Príbeh

Transplantácia lymfatických uzlín pre Andreu

Chceme osloviť širokú verejnosť v prospech zlepšenia kvality života našej kamarátky Andrey Buricovej z Dolného Kubína

Andrea v roku 2016 prekonala onkologické ochorenie s následnými pretrvávajúci zdravotnými problémami – ťažkým lymfedémom pravej dolnej končatiny, ktorý výrazne limituje jej bežnú kvalitu života. V rámci liečby onkologického ochorenia, okrem iného, musela absolvovať radikálny operačný výkon, pri ktorom musela mať odstránené všetky lymfatické uzliny v oblasti pravej slabiny. Následne dlhý cyklus chemoterapie a niekoľko cyklov rádioterapie a brachyterapie trvale poškodili funkciu lymfatického systému pravej dolnej končatiny. Žiadne  na Slovensku dostupné liečebné modality, vrátane lymfatického bypasu už u nej nie sú efektívne. Jedinou možnou metódou, ktorá by mohla zlepšiť kvalitu jej života a do budúcna aj zachrániť dolnú končatinu je transplantácia lymfatických uzlín. Takýto zákrok v súčasnej dobe vykonáva len niekoľko pracovísk na svete a len veľmi malý počet chirurgov má s takýmto výkonom potrebné skúsenosti. Jedným takýmto pracoviskom je American Hospital v Paríži. Angiochirurgička Dr. Corinne Becker už 36 rokov vykonáva transplantácie lymfatických uzlín. Operačný zákrok je však finančne veľmi náročný a nie je v silách Andrey si ho dovoliť zaplatiť zo svojich zdrojov.

Týmto sa na Vás obraciame s prosbou o finančnú pomoc z hľadiska ľudského, ale aj z hľadiska medicínskeho. Celková výška nákladov na potrebné vyšetrenia, samostatný operačný výkon vrátane následnej nevyhnutnej liečby je 36 000 eur.

Nakoľko týmito problémami na Slovensku (či už primárnym, alebo sekundárnym lymfedémom) trpí množstvo ľudí, týmto by sa snáď mohla vytvoriť pôda pre spoluprácu našich pracovísk s pracoviskom v Paríži a prípadnou možnosťou aplikácie operačných postupov aj na Slovensku.

Veľmi pekne ďakujeme každému z Vás, ktorému nie je ľahostajný osud onkologických pacientov.

Ďakujem!                            

                                                                                                                  MUDr. Aurélia Fedorová


Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?