Menu

Pomoc pre Noemku

Trvanie výzvy: 14. júla 2021 - 14. júla 2022

Cieľ výzvy

Peniaze budú použité na rehabilitačný pobyt, terapie u odborníkov, pohonné hmoty za terapiami a lekármi.

Príbeh

Pomoc pre Noemku

Ahojte priatelia,
volám sa Noemka a chcem sa s vami podeliť o môj príbeh, ktorý začal 3.1.2018, nádherným plačom, na ktorý moja mamka tak veľmi čakala. Pre ňu to znamenalo, že dýcham a žijem:)

Ahojte priatelia,

volám sa Noemi. Krásne dievčatko s modrými očkami. Budem mať 3,5 roka a narodila som sa skôr, ako je bežné. V 28. tt mi bolo zistené, že nemám plodovú vodu. Tak som sa s mamkou dostala do nemocnice, kde dávali mamke infúzie a vraveli, že ak o týžden plodová voda nenabehne, musím ísť von. Napriek infúziam plodová voda nenabehla, ale mamka sa spolu so mnou v brušku dostala do inej nemocnice, kde mi pravidelne dopĺňali fyziologický roztok podobný plodovej vode. Veľmi som ju potrebovala. Lekári vraveli mojim rodičom rôzne prognózy, že budem mať nefunkčné obličky, nevyvinuté pľúca,dokonca predpokladali hydrocefalus, lebo som mala väčšiu hlavičku. Nikto si nebol istý, či sa vôbec narodím a ak áno, tak kedy a v akom stave. Ja som v brušku len trpezlivo sedela bez nejakých pohybov a čakala kedy ma vyberú. Keď ma už museli vybrať z bruška, pretože už som tam sedela zo svojch posledných síl pani doktorka povedala môjmu ockovi, že má počítať s tým, že takmer určite zomriem.

Viera mojich rodičov a modlitby mnohých ľudí boli vypočuté a narodila som sa. Dokonca som sa sama nadýchla a vypiškala sa. Lekári skonštatovali, že som Zázrak. Moji rodičia tomu veria doteraz a budú tomu veriť navždy.

Moja mamka si v nemocnici odležala približne 2 mesiace a so mnou už iba 10 dní. A potom si ma konečne moji rodičia doviezli domov. Od narodenia sa mi začal snáď maratón vyšetrení a pokračuje doteraz. Začala som navštevovať neurologickú, nefrologickú, endokrinologickú, kardiologickú, genetickú, metabolickú a rehabilitačnú ambulanciu. Od mala rehabilitujem v domácom prostredí (vojtovka, bobath), navštevujem rehabilitačné pobyty a rôzne terapie (senzoriku, liečebnú pedagogiku, logopédiu...) na môj motoricky a mentálny rozvoj. Rodičia mi kupujú rôzne pomôcky ako je fit lopta, balančná doska...a vyrábajú rôzne kartičky pomôcky na rozvoj jemnej motoriky a reči.

Bola mi zistená centrálna tonusová a koordinačná porucha (hypotónia),  mám oneskorený psychomotorický vývoj a narušenú komunikačnú schopnosť. Hydrocefalus mi nebol potvrdený, ale hlavička mi rapídne v druhom mesiaci narástla. Chvála Bohu je stabilizovaná - mám "len" megalencefáliu. Zdravým detičkám ide všetko automaticky, ja všetko, čo viem mám skutočne vydreté. A mnoho sa musím ešte naučiť. 

Keď som mala rok a dva mesiace ukradli nám auto, práve v tom čase, keď sme ho najviac potrebovali. Moja mamka vtedy čakala moju sestričku a bol to pre nás veľký šok. Chvála Bohu, že nám auto požičiali moji starí rodičia a požičiavajú doteraz. Veríme, že raz budeme mať vlastné.

Všetko je tak finančne náročné, ale mám veľké chcenie a snahu zaradiť sa do bežného života. Hrať sa s rovesníkmi a s mojou sestričkou. Keby so mnou moji rodičia a odborníci necvičili, ktovie kedy by som sa postavila na vlastné nôžky. Napriek všetkému už chodím, ale často zakopávam, padám,nevydržím dlho chodiť, neviem sa postaviť v priestore, som často unavená a mám veľké problémy s koordináciou...

Mamka vraví, že som veľká Božia bojovníčka:) Keďže poisťovňa mnoho pobytov neprepláca, resp. mne preplatí len jeden a to iba v Dunajskej Lužnej, ktorý som už tento rok využila. Ale veľmi by som chcela ešte tento rok ísť na rehabilitačný pobyt, veľmi mi to pomáha. Či už na hrubú, jemnú motoriku a reč.  Moji rodičia vidia napredovanie a to ich ženie vpred. Po pvom rehabilitačnom pobyte som začala plaziť (to som mala už viac ako rok), po druhom štvornožkovať. Cvičenie sa stalo mojou denno dennou súčasťou. A vyzerá, že bude celoživotná. Svalíky musím posilňovať, aby mi neochabovali. Preto Vás chcem touto cestou poprosiť o finančnú podporu, aby som mohla naďalej rehabilitovať a navštevovať terapie, ktoré mi pomáhajú. Nech má hlavička a nôžky viac počúvajú.

Ďakujem zo srdiečka:)

Vďačná Noemi s rodičmi.

Aktualizácie

Termín neurorehabilitačného pobytu 30. nov 2021

Milí priatelia ,

v novembri sme mali absolvovať rehabilitačný pobyt. Ale naša Noemi bola na magnetickej rezonancii, hospitalizovaná 3 dni a keď sa vrátila domov o 2 dni nato skončila opäť v nemocnici s rotavirusom. Chvála Bohu už sa ma dobre a je pri sile. Dosť ju to vyčerpalo, keďže za pár hodín bola totálne dehydrovaná. Nakoniec sme pobyt zrušili, ale máme zajednany ďalší neurorehabilitačny pobyt na Ukrajine. Už sme mali aj online konzultáciu s neurológom, či je tento pobyt pre Noemku vhodný. 

Vďaka Vám sa môžeme tohto pobytu zúčastniť a absolvovať 2 týždne intenzívnej neurorehabilitácie.

Zo srdce ďakujeme:)

Modlite sa za nás, aby sme boli zdraví a mohli absolvovať tento pobyt. 

Prajeme Vám krásne dni.??

Noemi s rodičmi??

Ďakujeme priatelia!15. sep 2021

Úprimne a zo srdca ďakujeme za dcérku Noemi, pre nás to je veľký nádych, že môžme za ňu ďalej a o to viac bojovat. Terapie ( senzoriku, osteodynamiku, liecebnu pedagogiku, logopediu a začali sme biofeedback) naďalej navštevujeme a vďaka vašej pomoci môžme omnoho viac a častejšie. Riešime rehabilitačný pobyt, verím, že nam to vyjde ešte tento rok. Budeme Vas o tom informovat:) Prosím ak mate nejake konkrétne otázky, kľudne mi môžte napísať email alebo správu na facebook, či sms. Rada Vám odpoviem ohľadom našej krásnej dcérky Noemky. Buďte požehnaní!

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?