Menu

Rehabilitácie predčasniatka s DMO

Trvanie výzvy: 28. júla 2021 - 28. júla 2022

Cieľ výzvy

Ako každý rodič chceme pre svoje dieťa len to najlepšie, ale sama s priateľom to nevieme zabezpečiť. Chceme Vás zo srdca veľmi poprosiť o finančnú pomoc pre Alexka na všetky rehabilitácie, ktoré by sme chceli absolvovať a keďže bývame aj v prenájme a máme ešte jedno dieťatko je to pre nás finančne ťažké preto by sme peniažky použili aj na bývanie.

Príbeh

Rehabilitácie predčasniatka s DMO

Dobrý deň, chceli by sme Vás poprosiť o finančnú pomoc pre nášho synčeka Alexandra. Rehabilitácie, ktoré by mu pomohli na jeho zlepšenie zdravotného stavu.

Alexander sa narodil v 24týždni tehotenstva s dĺžkou 31cm a váhou 750g. Hneď ako sa narodil viedol svoj boj o život. Po pôrode bol oživovaný, 23 dní na pľúcnej ventilácií a v umelom spánku a nato nám oznámili že  nastalo zakrvácanie do mozgu najvyšší 4 stupeň, následne sa začal tvoriť hydrocefalus a po 3 týždňoch svojho života už bol operovaný. Do hlavičky mu dali rezervoár, ktorý mal odviesť nahromadenú krv, ktomu nevyvinuté sietnice, ductus, ktorý našťastie zmizol po pár dňoch, DMO a zakrvácanie do pľúc. Prvé tri mesiace strávil na detskej Neonatológii JIRS v Rooseveltovej nemocnici Banskej Bystrici. Ďalšie mesiace svojho života ho prevážali aj do Bratislavy na Kramáre, kde podstúpil prečistenie mozgových komôr, operácie očí 5 krát, zavedenie VP shuntu. Po pol roku bol prepustený do domácej starostlivosti s kyslíkovým prístrojom, sondou na kŕmenie a množstvom liekov. Podľa jeho diagnózam by mal byť ležiacim, používať kyslíkový prístroj a papať cez sondu, napriek všetkým prekážkam sme bojovali a stále bojujeme o jeho budúcnosť a za mesiac sme ho naučili prijímať stravu cez ústa a k tomu si začal dýchať sám a kyslíkový prístroj už nepotreboval. V januári roku 2020 absolvoval vyšetrenie očí, kde mu zistili, že má vážne poškodenie sietnic a následne musel ísť na veľmi náročnú operáciu. Následkom operácie otvoril oči až po dvoch mesiacoch, no bohužiaľ operácia nepomohla a prišiel úplne o zrak. Po pár mesiacoch od operácie bol na EEG hlávky a výsledok bol: základné štádium epilepsie a k tomu mu predpísali sirup keppra, ktorú užíva do dnes. Alexander má 2 roky, no doteraz sme neboli na rehabilitačnom pobyte, ktorý sme si nemohli dovoliť aj kvôli situácií Covid-19 a synčekovými zdravotnými problémami, ale napriek tomu cvičíme sním doma. Touto cestou by sme Vás chceli poprosiť o finančnú pomoc na rehabilitácie a bývanie, keďže je to finančne náročné aby Alexko žil život aký si naozaj zaslúži, pretože nič nepoteší rodiča viac než úsmev a zdravie svojho dieťaťa. 

Aktualizácie

Zavedenie tracheostomie a PEG8. apr 2022

3.3.2022 sa Alexkovi zmenil život. Náročná operácia hlavičky, ktorá trvala viac ako 4 hodiny. Lekári tvrdili že to prebehlo dobre. CT hlávky po operacii mal v poriadku. Nesmierne sme boli šťastný lebo sa rýchlo zotavil. Ale zo dňa na deň sa mu zhoršil stav, zrazu potreboval transfuziu krvi, hlienil sa každú chvíľku. Nakoniec sa zistilo že má Covid-19 a hneď ho brali na inzívku na covidové oddelenie, kde strávil 2 týždne. ?? My rodičia sme ho nevideli skoro 4 týždne. Ale cítil že myslíme naňho a on to vybojoval. Ďalšia prekážka bola že mu zistili Bulbárny syndróm, takže ako pozitívny absolvoval ďalšiu operáciu a to zavedenie Tracheostómie a Pegu. ?? Týždeň po zákroku preložený do Podunajskych Biskupíc na Pneumológiu, kde ho museli sledovať keďže bol po Covide. Konečne som za ním mohla prísť a vidieť ho, bola som zároveň aj šťastná aj nešťastná. Zrazu sa mi začala točiť hlava bolo mi na odpadnutie a ešte aj sestričky z oddelenia sa postarali aj o mna. Ale rýchlo som sa snažila dať do kopy aby som sa o neho konečne mohla starať. Zo začiatku to bolo náročné nevedela som čo robiť, samozrejme sestričky mi všetko ukázali a mohla som robiť okolo neho aj sama. Pomohli mi keď som potrebovala a doktori tiež. ?? Už sme týždeň domka a Alexko sa dal na režim aký mával pred tým len teraz ešte viac spinká ako pred tým, aspoň sa zotaví rýchlejšie. Veľmi vďačím Eva Kyselová starká našich detičiek, ktorá nie len teraz bola s ním v nemocnici ale keď sme potrebovali išla s ním aj v minulosti dosť krát. Ďakujem doktorom v Národný ústav detských chorôb MUDr. Chrenkovi MUDr. Petríkovi že spravili všetko čo sa dalo pre Alexka a taktiež aj na oddelení intenzívnej starostlivosti na covidovom. Už len teraz počkať na zotavenie a začať čím skôr rehabilitovať. ???? 

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?