Menu

Veľká bojovníčka potrebuje veľké auto

Trvanie výzvy: 9. augusta 2021 - 9. augusta 2022

Cieľ výzvy

Prosíme Vás najmä o finančnú pomoc a to na vyzbieranie peniažkov na doplatok pri kúpe nového a najmä oveľa väčšieho auta, ktoré by bolo ideálne na Jankin prevoz z bodu A do bodu B. V ktorom bude môcť byť prevážaná bezpečnejšie. V kočiari, kde bude môcť ležať. A taktiež na rehabilitácie, ktoré sú dosť finančne náročné, ale napriek ich vysokej cene sú pre zlepšenie zdravotného stavu veľmi dôležité a veľmi jej pomáhajú k zlepšovaniu nie veľmi ľahkého života.

Príbeh

Veľká bojovníčka potrebuje veľké auto

Ahojte všetci,
Obraciam sa na Vás s prosbu o zafinancovanie auta a cvičení.
Teraz by som Vám aspoň v krátkosti chcela opísať náš príbeh, ktorý je vďaka okolnostiam po pôrode a následnej hospitalizácii dosť náročný, no s tým už nič nenarobíme. Život ide ďalej a bojovať treba.

Som mamou 15 ročnej dcérky Janky, ktorá má od narodenia vážne zdravotné problémy. Ťažké diagnózy, ktoré sa snažíme zvládať.

Janka má spastickú DMO, spastickú tetraplegickú mozgovú obrnu, ťažkú proteínovú energetickú podvýživu, bližšie neurčenú, neuromatyckú skoliózu hrudníkovo driekovej oblasti, chyby mozgového mokovodu, chronickú vazomotrickú rhinitídu, posthemografický hydrocefalus, z čoho výplýva, že je žiaľ plne ležiace dievčatko odkázané na 24 hodinovú opateru.

Je plienkovaná, papá len mixovanú stravu a vzhľadom k zhoršeniu zdravotného stavu a potrebnej operácie chrbtice jej bol zavedený peg. Odvtedy už vôbec nepríjma potravu cez ústa ako predtým, ale len práve cez zavedený peg.

Narodila sa predčasne v 31 t.t. s váhu 1600 g a dĺžkou 42 cm.
Viem, že to je veľmi skoro, no žiaľ sas tým nedalo nič robiť. Musela prísť na tento svet takáto malinká a slabučká.
Veľmi som sa bála, či to zvládne. Či vôbec prežije, no to som ešte nevedela aka bojovníčka sa chystá na tento svet. Vybojovala si svoj život, aj keď je pravda, že nikto z nás nevedel, že to bude tak ťažká cesta.
No to ale vôbec nevadí, lebo mala to šťastie narodiť sa do tak silnej a najmä milujúcej rodiny.

Prvých 21 dní Janka ležala v nemocnici v inkubátore. Lekári ju zanedbali, nevšímali si čo sa s Jankou deje. Nemala som inú možnosť ako vyhľadať a zohnať pomoc. Pred prevozom, o ktorom nechcela pani doktorka počuť sa udialo veľmi veľa vecí. 

Vďaka známostiam sa podarilo lekárku presvedčiť alebo skôr prinútiť, previesť Janku do nemocnice, kde sa nachádzalo špecializované oddelenie pre nedonosené deti.
Tam sa však dostala už len s váhou 1060g, no aj napriek tomu jej tam dokázali zachrániť nevinný život. 
Dali jej do hlavičky trojkomorový hydrocefalusový ventil. Po troch týždňoch dýchania na prístojoch mi lekár povedal, že ju odpojí. Pretože má pľúca nato, aby s nimi dýchala sama a nie nejaké prístroje.
Som mu za to nesmierne vďačná. 

My dvaja s manželom sme chodili do práce aj napriek tomu, aké to bolo s Jankou ťažké. No chceli sme Janke a jej dvom súrodencom dopriať pokojné detstvo. Nikdy nám nič nechýbalo, a tak je to dodnes.

Po čase sme začali chodiť do Maďarska k jednej terapeutke vyskúšať metódu DÉVÉNY. Chodili sme k nej 3x do týždňa. Sme z Košíc. Cesta do Maďarska bola pre nás čoraz náročnejšia. Chodili sme tam celá rodina, auto nám začínalo byť malé.  
Vybavili sme príspevok z UPSVaR a kúpili sme VW Touran. To auto bolo na tieto cesty ako stvorené. Malo klímu, viac miesta, proste bolo super. No Janka rastie, je dlhá ako taká špagetka a náš Touran už dosluhuje. Veď je už dosť staré.

Janka je už po spomínanej operácii chrbtice. Táto operácia bola dosť náročná a odvtedy nemože veľmi sedieť, len ležať. Taktiež to je aj s cestovaním do školy. Leží na prednom sedadle a je pripútaná bezpečnostným pásom. Bojíme sa ju tak prepravovať, pretože je to dosť nebezpečné.

Keďže sú autá v tejto dobe veľmi drahé, nemôžeme si to dovoliť. 

Nechceli sme náš príbeh takto verejne prezentovať, dnes už nemáme inú možnosť, ako to skúsiť a veriť, že sa nájdu ľudia, ktorý nám budú ochotní pomôcť.

Srdečne Vám vopred Ďakujeme za pomoc v našej neľahkej situácii.

S pozdravom a láskou mama Tatiana s Jankou s jej milujúcou rodinkou.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?