Menu

Pandémia zastavila môj hudobný rozvoj

Trvanie výzvy: 18. augusta 2021 - 20. októbra 2021

Cieľ výzvy

Môj cieľ na rok 2021 je vrátiť sa k tomu, čo ma baví najviac. K hudbe a k učeniu. Z prostriedkov si zaplatím prenájom ubytovania a dovzdelanie hudobnej teórie.

Autor výzvy

Príbeh

Pandémia zastavila môj hudobný rozvoj

Som hudobný producent a DJ, ktorému pandémia zastavila kariéru. Hudba pred pandémiou tvorila môj jediný príjem, cestoval som s ňou, vzdelával v rácmi produkcie hudby a reprezentoval slovenskú elektronickú hudbu aj v zahraničí. Príchodom COVID-u sa všetko zo dňa na deň zastavilo.

Dobrý deň,

takmer pred 10 rokmi som založil svoj hudobný projekt, pod názvom Subtension, ktorý sa venuje najmä elektronickej hudbe. Postupne sa projektu začalo dariť, všímali si ho zahraničné vydavateľstvá a ja som zistil, že to je činnosť, ktorá ma naozaj napĺňa. V roku 2018 sa mi podarilo začať sa hudbe venovať profesionálne, cestoval som ako DJ do zahraničia reprezentovať Slovensko a hrať svoju hudbu. Okrem toho som si zobral pôžičku, zariadil si učebnú miestnosť a začal hudobnú produkciu aj vyučovať. Podarilo sa mi odučiť približne 60 nádejných hudobných producentov, až kým neprišla pandémia COVID-19. Tu sa všetky moje aktivity zo dňa na deň prerušili, prestal som učiť, hrania a kultúra skončili. Nemal som peniaze a musel som si nájsť prácu, ktorá mi žiaľ neprináša dostatok prostriedkov pre prenájom štúdia, vlastného bývania, zdravotnej starostlivosti a splácanie pôžičky. Štúdio a učebnú miestnosť som platil 1 rok "úplne do vetra", keďže som kvôli novej práci nemal dostatok času a energie sa venovať hudbe a učeniu som sa venovať nemohol z dôvodov opatrení. Takmer rok som nedokončil žiadnu novú skladbu, čo je pre mňa veľmi skľučujúce. Verím však, že sa mi podarí k hudbe v roku 2021 vrátiť a pokračovať v tom, čo mám najradšej. Finančné prostriedky by som využil na zaplatenie prenájmu za ubytovanie, splácanie pôžičky a zdravotnú starostlivosť (zubár). Zároveň by som sa chcel zdokonaľovať a dovzdelať sa v rámci hudobnej teórie.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?