Menu

Asistenčný psík pre autistického chlapčeka

Trvanie výzvy: 29. januára 2022 - 11. mája 2023

Cieľ výzvy

Vyzbierané peniažky by išli na kúpu špeciálne vycvičeného asistenčného psíka pre nášho neverbálneho chlapčeka Adamka s detským autizmom. Psík by mu pol pomocníkom, terapeutom a aj veľkým kamarátom. Takéhoto psíka by nám vedela zabezpečiť výcviková škola, ktorá má na to akreditáciu. Ďakujeme!

Autor výzvy

Príbeh

Asistenčný psík pre autistického chlapčeka

Podpora by bola pre autistického chlapčeka Adamka, ktorý doposiaľ vôbec nerozpráva, nehrá sa s deťmi a veľmi by sme si priali pre neho asistenčného psíka, ktorý by mu bol veľkým terapeutom, pomocníkom. Všetkým darcom krásne ďakujeme!


Adamko je milý modrooký chlapček, je to môj starší syn, momentálne má 7 rokov, ani v jeho 7 rokoch žiaľ doposiaľ nerozpráva, len vydáva zvuky. Od narodenia ho sprevádzali samé zdravotné problémy.
V 3.r. prišla ťažká správa, diagnostikovali mu Detský Autizmus. Začal sa kolotoč vyšetrení. Na magnetickej rezonancii mozgu mu našli zhrubnutú cievu ,,fistulu,,v mozgu , ktorú mu v Centre Intervenčnej neurorádiológie a endovaskulárnej liečby museli operovať. Podľa neurochirurgov operácia bola nevyhnutná, keďže riziko prasknutia bolo vysoké. I keď operácia bola náročná , Adamko je od narodenia veľký bojovník, bojoval statočne a zvládol to.
Stále hľadáme cesty, ktoré mu uľahčia život, ktoré by ho mohli naštartovať k lepšiemu pochopeniu ľudských vzťahov, socializácii a pomohli prekonať prekážky, ktoré ho sprevádzajú. Keďže Adamko miluje zvieratká, hlavne psíkov, odborníci nám poradili , že práve pre neho by bolo vhodné takého špeciálneho psíka zaobstarať. Takýto špeciálne vycvičený asistenčný psík zabezpečuje pomoc aj pri privolaní nevyhnutnej pomoci v prípade nebezpečenstva.
Takéhoto psíka by nám vedela zaobstarať Výcviková škola pre vodiace a asistenčné psy. Psík je vycvičený práve na činnosti , ktoré dieťa potrebuje a má v nich deficity , poskytuje pomoc v samoubslužných činnostiach. Musí prejsť dlhým náročným výcvikom. Škola zostáva v kontakte s rodičom a dieťatkom a poskytuje neustálu pomoc.
Ďakujeme každému jednému za podporu pre Adamka :) ktorá mu dá silu a nádej mať nového kamaráta, pomôže mu z vnútorného sveta von a a zároveň aj prinesie pomocníka pri každodenných činnostiach a veríme, že raz aj syn Adamko Vám darcom povie veľké krásne ,,ĎAKUJEM!!!,

Aktualizácie

Nádej a cesta ísť ďalej 17. apr 2023

Nesmierne poďakovanie patrí naozaj úplne všetkým darcom a podporovateľom Adamka.  Dodali ste nám neskutočnú obrovskú nádej pre Adamka a cestu nevzdať to a ísť ďalej.  ĎAKUJEME krásne všetkým zo srdca.

                                                          

Ďakujeme každému jednému 28. dec 2022

ĎAKUJEME , každému jednému, kto sa akokoľvek spolupodieľal na podpore pre chlapčeka Adamka. Veľmi si to vážime. Kaźdá podpora nám dáva nádej , že má zmysel bojovať za Adamka a neprestať sa vzdávať . Nádej zomiera posledná. Veríme, že aj Adamko raz povie aspoň pár slov. Ďakujeme!

Poďakovanie zo srdca12. jún 2022

Bojovník Adamko ďakuje z celého srdca každému jednému z Vás. 

,, Boh dáva najťažšie boje svojim najlepším bojovníkom .´´   ĎAKUJEME.

Poďakovanie3. mar 2022

Ďakujeme za doterajšiu pomoc a príspevky, ktoré nám dávajú nádej pokračovať v zbierke  pre Adamka a zadovážiť mu asistenčného psíka, ktorý by mu bol veľkým pomocníkom. ĎAKUJEME krásne!

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?