Menu

Náročná finančná situácia zapríčinená Covid-19 s ťažko chorým človekom

Trvanie výzvy: 18. novembra 2021 - 18. februára 2022

Cieľ výzvy

Cieľom výzvy, je vyzbierané financie použiť na rehabilitáciu svokry a poskytnutie adekvátnej zdravotnej starostlivosti pre ňu a zároveň pre mňa

Príbeh

Náročná finančná situácia zapríčinená Covid-19 s ťažko chorým človekom

Som žena v produktívnom veku, starajúca sa o svokru 10 rokov na plný úväzok

O svoju svorku sa starám už desiaty rok, ako opatrovateľka. Situácia ktorá vznikla, mi nedovoľuje svokre zabezpečiť rehabilitácie, ktoré si jej zdravotný stav vyžaduje (Parkinsonský syndróm, Alzeheimerova choroba so stareckou demenciou, bipolárna afektívna porucha). Jej zdravotný stav si vyžaduje 24 hodinovú starostlivosť, čo je občas problém, vzhľadom na môj už pokročilý vek a zdravotné problémy - lordóza, pupočná hernia a varixy končatín. Vzhľadom na pandemickú situáciu Covid-19 nemohla byť svokra umiestnená do LDCH (Liečebňa pre dlhodobo chorých) v Hlovoci a tým pádom som nemala nárok ani na oddych, keďže starostlivosť o tak chorú osobu v mojom veku je veľmi náročná. Pri našej sťaženej finančnej situácii sa nám pokazilo 21 ročné auto. Keďže kúpa zánovného auta (na ktoré sme si museli vziať spotrebný úver) bola viac ako nevyhnutná, (návšteva špecialistov - psychiater, reumatológ, neurológ, obvodný lekár, urológ) nakoľko má svokra zlomeninu krčku stehennej kosti, ktorá ju paralizuje, spôsobuje jej chronické bolesti a nedokáže prejsť peši. Pri návšteve svokrinej psychiatričky, kde som ako dorovod, mi avizovala, aspoň minimálne týždenný oddych od človeka s takýmito diagnózami, pretože viac ako polovicu jej pacientov jej tvoria opatrovatelia, ktorí sa starali o ťažko chorých pacientov a nemal ich kto vystriedať, rovnako ako mňa.

Touto cestou som sa rozhodla požiadať o pomoc z Fondu vzájomnej pomoci a budem naozaj veľmi vďačná za každú poskytnutú finančnú pomoc. 

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?