Menu

Chcem chodiť ako moji kamaráti

Trvanie výzvy: 4. novembra 2021 - 4. novembra 2022

Cieľ výzvy

Financie potrebujeme na rehabilitácie a chceli by ísť znovu na delfinoterapiu, chceme spraviť všetko čo je v našich silách aby sme nášmu synčekovi pomohli.

Autor výzvy

Príbeh

Chcem chodiť ako moji kamaráti

Máme za sebou veľmi ťažký rok, tento rok sme museli zvládnuť dve operácie, ktoré boli pre Maximka veľmi náročné a aj pre nás.

Volám sa Maximko mám 6 rokov a narodil som sa predčasne, žiaľ  následky je diagnóza DMO spastická diparéza na obidvoch nožičkach. Mal som už chodiť do školy, ale kvôli tomu ze neviem dobre chodiť sme museli dať odklad a veríme, že o rok to bude už o niečo lepšie keďže som práve po operácii. Do 3 rokov som nechodil vôbec, cvičíme pravidelne od narodenia. Keď som mal 3 roky, absolvoval som operáciu ULZIBAT, operovali mi aj ručičky a nožičky , celu operáciu sme si museli hradiť sami a po tej operácii som sa prvý raz postavil na nohy. Chodíme cvičiť pravidelne do sukromnych centier, ktoré poisťovne nepreplacaju , lebo tam mi vedia pomôcť najviac ale chodime každý rok aj do kúpeľov Kováčová na jeden mesiac. Tento rok som musel absolvovať až dve operácie, tá druhá trvala až 7 hodín. Žiaľ táto diagnóza je beh na dlhú trať, lebo musím nonstop rehabilitovať, aby sa mi zas neskracovali šľachy, je to pre mňa velmi náročné ako aj pre mojich rodičov, tento rok sme skusili aj delfinoterapiu a aj tá mi pomohla, aj keď chodim stále neisto, veľa padám, mám slabý chrbatik aj bruško, ale veľmi sa snažím. Moji rodiča sú na mňa veľmi hrdý, lebo som veľmi šikovný a múdry , od jedného roka rozprávam, viem po slovensky aj maďarský, chodím do škôlky, pravidelne chodím na plavecky, mam veľa kamarátov a veľmi rád a veľa rozprávam a mojim  najväčším snom je chodiť ako moji kamaráti. S pozdravom Maximko Petrovský 

Ďalšie informácie

Facebook
Jarka Šimková

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?