Menu

Autisvet- denný stacionár pre dospelých ľudí s autizmom

Trvanie výzvy: 23. novembra 2021 - 31. decembra 2021

Cieľ výzvy

OZ Spoločnosť pre zmysluplný život by získanú sumu použila k úprave priestorov v novo vznikajúcom zariadení / Denný stacionár , Mózartova 10, Trnava/ , ktoré začíname pripravovať. Konkrétne úpravy – bezbariérová úprava toaliet a sprchy. /stavebné úpravy, dlažba, obklad, sanita, inštalatérske práce./

Príbeh

Autisvet- denný stacionár pre dospelých ľudí s autizmom

Sme OZ, pod názvom ,, Spoločnosť pre zmysluplný život „ v Trnave. Vypomáhame a uľahčujeme život rodinám s autistickým dieťaťom bez obmedzenia veku / deti, mládež, dospelí/. Väčšina rodičov , hlavne mamičiek, sa pre závažnosť postihnutia svojho dieťaťa vzdalo zamestnania . Pracujeme na základe dobrovoľníctva rodičov aj priateľov , doposiaľ nemáme žiadneho zamestnanca. Organizujeme výlety, pobyty, konferencie, semináre, zabezpečujeme pre ľudí s autizmom vhodné terapie, voľnočasové aktivity, rodičovské skupiny , školenia, šírime osvetu medzi odbornou aj laickou verejnosťou. V súčasnosti sme dostali od mesta Trnava do užívania priestory v bývalej ZŠ, v ktorej by sme chceli mať aj vlastné sídlo. Každé dieťa raz vyrastie a stane sa z neho dospelý jedinec. V prípade autizmu je to celoživotná starostlivosť.

Našim hlavným cieľom jevytvoriť ,, Auti svet“, denný stacionár, pre dospelých ľudí s autizmom.

V popoludňajšíchhodinách, keď dospelí ľudia s autizmom odídu domov plánujeme dať ešte priestordeťom s autizmom , ktorým ponúkneme vhodné terapie. Svoj čas vo večerných hodináchdostanú aj skupiny rodičov s možnosťou výmeny skúseností, alebo účasti naodbornej prednáške.

V súčasnostipriestory nevyhovujú normám k zriadeniu nášho projektu. Našim zámerom jepreviesť potrebné stavebné úpravy, zakúpiť vhodný nábytok, elektrospotrebiče a  všetko pripraviť tak, aby deti, mládež ajdospelí ľudia s autizmom  ale aj ich rodičia našli vo svojom životedôstojné podmienky . Pomôžte nám, prosím, vytvoriť zmysluplný život pre ľudí,ktorí stoja na okraji našej spoločnosti.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?