Menu

Pomôžte mi prosím, aby som neprestal chodiť

Trvanie výzvy: 7. decembra 2021 - 30. júna 2022

Cieľ výzvy

Vyzbierať financie na liečbu kmeňovými bunkami v Rusku.

Autor výzvy

Príbeh

Pomôžte mi prosím, aby som neprestal chodiť

Skleróza multiplex a transplantácia kmeňových buniek v Moskve u doktora Fedorenka.

Liečba Sklerózy multiplex transplantáciou kmeňovýchbuniek (HSCT) na klinike v Moskve.

Žil som život ako každý z Vás. Choroba skleróza multiplex je ochorenie, ktoré ma zasiahlo ako blesk z čistého neba. Volám sa Juraj Žilavý, mam 46 rokov a pracujem v chránenej dielni Scarabeus  v Bratislave. Som rodený Malačan. V roku 1998 som stratil zrak.  Na jedno oko som zrazu nevidel.  A to mi len vytrhli zub.

Začal sa kolotoč vyšetrení.  Dopadli  negatívne. Mne sa zrak vrátil a život plynul ďalej.  

Bolo to ťažké obdobie, na ktoré spomínam so slzami v očiach. Keď zrazu človek nevidí, vkráda sa do neho strach. Takto plynul čas. Ja som však netušil, že vo mne bujnie čosi ťažké a zákerné. Zrazu to tu bolo zas. Písal sa rok 2003 a pre totálnu paralýzu som z postele nevedel vstať. Preliečili ma.

Opätovne som sa vrátil medzi zdravých, chodiacich a fungujúcich.Takže teda zdravých. Avšak lekári už niečo tušili,  preto mi predpisovali lieky ako na bežiacom páse. Každý atak mi môj zdravotný stav neustále zhoršoval.  

V roku 2007 som sa oženil a v roku 2008 sa mi narodila moja dcérka Lilianka.  S obavami som sa modlil, aby som mohol byť plnohodnotný manžel aj otec.

Ochorenie však malo svoje plány. Ešte v tom istom roku som dostal dva ataky. A to bol definitívny koniec. Moje končatiny sa už z tejto rany nespamätali. Môj doktor, prof. Lisý mi nasadil infúznu liečbu. Ataky síce zastavili, teda, nie, tak by som to nepovedal správne. Pozastavili priebeh ťažkých atakov. Liečba na sclerosis multiplex neexistuje, a teda toto je to jediné, zmierňovať ataky a spomaľovať nástup trvalej invalidity. Čo to znamená pre mladého muža v rozpuku života? Už som nemohol pobehnúť, už som nemohol mať tú vytrvalosť, pomôcť manželke  s dieťaťom, okúpať ho...frustrovalo ma to.

Začal som strácať nádej na normálny život. V tom čase nebolo výnimkou, dozvedieť sa, že môžem skončiť na  invalidnom vozíku. Tá predstava ma desila. Môj pohyb bol obmedzený. Uvedomoval som si, že už sa  to nezlepší.

Tento rok som spoznal dve ženy – Žilinčanky. Obe sú majiteľkami mojej diagnózy. Sclerosis multiplex. A tieto mladé ženy sa rozhodli, že nenechajú ochorenie zvíťaziť. Transplantácia kmeňových buniek u ruského doktora Fedorenka, to je tá cesta. Unikátna procedúra obnovenia životných funkcií, ktorá spôsobí „znovunarodenie“ organizmu.

Stoji 45 000 Eur a nehradí ju poisťovňa. Je to pre mňa nádej,  ktorá mi dáva to povestné svetielko na konci tunela.

Mám nesplnený  sen, za ktorý bojujem, by som odprevadil svoju dcéru k oltáru a mohol ďalej  žiť bežný kvaliný život.

Finančným príspevkom na môj transparentný účet mi dáte šancu.  Prosím, podporte môj sen.

Ďakujem Vám.....  

Ďalšie informácie

Facebook
Juraj Rossi Žilavý

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?