Menu

Mozgová cievna príhoda pobyt v DSS, lieky

Trvanie výzvy: 27. decembra 2021 - 27. decembra 2022

Cieľ výzvy

Starostlivosť a pobyt v DSS, platenie liekov

Príbeh

Mozgová cievna príhoda pobyt v DSS, lieky

Pomoc pre maminu s mozgovo cievnou príhodou, epilepsiou, chorým srdcom

Dobrý deň ľuďom dobrej vôle. Chcem vás všetkých pekne poprosiť o finančnú pomoc pre moju 77 ročnú maminu ktorá dostala mozgovi infarkt, momentálne leží v DSS v Petržalke, je ochrnutá na pravú časť tela a stratila reč, nerozpráva, už poriadne nevie kto sme nedokáže uz spolupracovať s lekármi ako kedisy, má choré srdce a nutne potrebuje celodennú starostlivosť, rehabilitáciu ktorú jej nie som schopný dať, preto že ako jej syn navyše musím platíť mame lieky cca 50.-€ mesačne, 360..-€ mesačne výživne na deti, prenájom, stravu a momentálne moje deti odišly od ich matky tak sa o níh starám, musím všetko zabezpečovať, nie som schopný financovať ani zarobiť peniaze nutné na umiestnenie maminy v DSS., preto Vás velmi pekne prosím o pomoc.

DSS s v ktorom je stojí 700 eur mesacne

Mamina v piatok 17.12.2021 vypadla v Petržalke s autobusu, autobusar nezavolal sanitku ( bolo podané oznámenie na políciu aj dopravný podnik ) a mamina musela v bolestiach ísť na lavičku a stíhla mi zavolať aby som pre ňu prišiel, avšak už bola zmätená a mne povedala že spadla a udrela si len nohy a že nepotrebuje ošetrenie ale to nikto nevedel že to bolo spôsobené mozgovim infarktom. Odviezol som ju do bytu kde bývala u svojho kamaráta lebo nemala kde inde bývať. Volali večer záchranku pretože u mamy sa prejavili známky mozgového infarktu, sanitka odmietla prísť preto že podľa nich to nebol život ohrozujúci stav. Ja ako syn som sa až ráno na druhý deň dozvedel že volali rzp hneď večer a ráno, ktorá prišla a odviezla maminu do nemocnice kde jej zistili mozgovi infarkt v takom stave že nebola možná operácia a teraz je na to veľmi zle. Podľa predbežnej správy má moja mamina poškodené obidve strany hemisféry a do nemocnice ju doviezli mimo takzvaného časového okna kedy je možné takýmto pacientom poskytnúť pomoc tak aby bolo čo najmenšie možné poškodenie mozgu. Podľa pracovníka nemocnice je šesť stupňov podľa závažnosti a moja mamina má práve šiesty stupeň. Prosím pomôžte nám aby sme mohli mať maminu ešte živú a bola jej poskytnutá adekvátna pomoc.



Aktualizácia:

Maminu museli previesť pred pár dňami do nemocnice pre komplikácie. Nemocnica ju vrátila späť, žiaľ už v úplné zmenenom stave, je to veľmi smutné v takomto stave mať maminu 

Aktualizácie

Zomrel môj brat a mamin stredný syn Martin23. nov 2022

Žiaľ pred mesiacom mi zomrel môj starší brat vo veku 51 rokov ktorý nezvládol situáciu ohľadom maminy, opustil sa a po zdravotných problémoch odišiel. Odpočívaj v pokoji bráško.

Prevoz z nenocnice22. sep 2022

Maminu pred pár dňami previezli z nemocnice ale už je na tom zle, nepoznáva nás, nevie komunikovať a ani rozprávať, musíme jej zohnať hospic preto že potrebuje inú starostlivosť ako dokážu dať v DSS 

Prevoz do nemocnice na jisku13. sep 2022

Včera v noci bola moja mamina prevezená do nemocnice na antolskú na neurologickú jysku. Vzhľadom k tomu že jej stav sa zhoršil museli ju hospitalizovať

DSS v Petržalke 20. aug 2022

Dobrý deň, mamina je už niekoľko mesiacov v DSS Petržalke, žiaľ situácia ohľadom financií sa zhoršila a nestíham doplácať na pobyt, mami dôchodok na to nestačí, každý mesiac musíme zháňať 430 eúr. Do konca augusta máme uhradiť cca 1580 eur inak mamine hrozí výpoveď, preto vás prosíme o pomoc, ďakujeme 

Demencia a zmätenosť16. mar 2022

Asi tak týždeň naša mamina vykazuje starobné demenciu navyše je zmätená a v čase a v priestore, pletú sa jej spomienky s realitou a nepamätá si s kým hovorieva.

Ministerstvo zdravotníctva23. feb 2022

Ministerstvo zdravotníctva potvrdilo po podaní sťažnosti že dispečer na linke záchrannej služby nepostupoval tak ako mal, čím bolo potvrdené že ak by poslal sanitku mamina by bola pravdepodobne s najhoršieho vonku.

Presun do liečebne23. feb 2022

Mamina je od 27.1.2022 umiestnená dočasne v liečebni svätého Františka vo vlčom hrdle po Tom ako dostala covid v nemocnici podunajských biskupíciach.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?