Menu

Mama vrúcne prosí o pomoc pre ťažko choré deti

Trvanie výzvy: 4. marca 2022 - 4. marca 2023

Cieľ výzvy

Zabezpečiť synom potrebné liečebné terapie, rehabilitáciu, špeciálnu stravu a výživové doplnky

Autor výzvy

Príbeh

Mama vrúcne prosí o pomoc pre ťažko choré deti

Prosím z celého srdca o pomoc pre mojich synov

Volám sa Petra, mám 43 rokov a som invalidná dôchodkyňa. Manžel je tiež ID, pretože je nevidiaci. Máme tri detičky: dcérku Peťku, ktorá má 10 rokov,  syna Tomáška(15rokov) a Lacka(8 rokov).

Tomáško a Lacko sú  ťažko zdravotne postihnutí.  Tomáško nerozpráva, trpí autizmom a ťažkou mentálnou retardáciou, je plienkovaný.  Lacko okrem autizmu a mentálnej retardácie má ešte detskú mozgovú obrnu. 

Chlapci potrebujú nepretržitú opateru a bohužiaľ  nie je v mojich silách zabezpečiť dostatok financií na terapie a lieky, ktoré im veľmi pomáhajú napredovať a zlepšovať kvalitu ich života. Ako mnohé rodiny, aj tá naša zápasí neustále s vyžitím "od výplaty do výplaty ". Po zaplatení nevyhnutných účtov nám  bohužiaľ nezostávajú žiadne finančné prostriedky,  ktoré by sme mohli využiť pre potrebné špeciálne terapie, lieky, vitamíny a špeciálnu stravu, ako je im doporučované....

Veľmi ma to trápi ako matku, pretože vidím, ako im toto za uplynulý rok veľmi pomohlo, ako výborne začali napredovať... Pred rokom Lacko nevedel ani slovo povedať,  teraz nám pomaly všetko komentuje, až sa niekedy musíme zasmiať, napríklad povie: "Vezmeme mlieko, a zomreme"!(rozumej zohrejeme!)

Je mi trápne,  že nedokážem svojim deťom zabezpečiť všetko potrebné,  ale keďže svoje deti nadovšetko milujem, musím dať rozpaky bokm a zabojovať kvôli nim, ako sa dá...

Prosím, ak môžte,  pomôžte mi, aby som okrem lásky a starostlivosti zabezpečila synčekom všetko , čo im pomáha,  aby mohli robiť ďalšie pokroky.

Z úctou a vďakou  mama Petra

Aktualizácie

Ďakujeme 18. nov 2022

Ďakujem Vám milí darcovia, že aj v tejto náročnej dobe podporujete a pomáhate našej rodine. Je to pre nás nesmierne náročné obdobie,v ktorom sa boríme so základnými existenčnými ťažkosťami, kedy musíme stále premýšľať, kam ktoré euro použiť, aby sme doslova vydržali do "výplaty". Každý i najmenší finančný dar si vážime a posúva nás vpred,dáva nám nádej, že to zvládneme. 

Práve kvôli našim deťom sa nikdy nesmieme a ani nechceme podávať.

Nech Vám Pán Boh Vašu lásku a dobrotu stonásobne vráti....

Ešte raz v mene celej rodiny vrúcne ďakujem. 

S úctou a prianím všetkého dobrého 

Mama Petra

Poďakovanie 11. máj 2022

Milí darcovia, chcem Vám veľmi pekne poďakovať za Vašu pomoc. Veľmi si to vážime a pre naše deti to veľmi veľa  znamená . Vďaka  Vašej pomoci môžu stále napredovať a pre nás  je to obrovská útecha a nádej. Stav našich chlapcov a hlavne Lacka sa veľmi zlepšuje, vidíme obrovské pokroky a to takmer na dennej báze! Pre toto žijeme, ženie nás to dopredu a nemienime sa tak ľahko vzdať. 

Veľmi si prajem, aby sa Vaša dobrota k Vám znova vrátila. Veď kto sebe dobro, dobro bude žať.??

Ešte raz veľká vďaka za celú rodinu. 

S úctou mama Petra 

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?