Menu

Zdravie pre Sabinku

Trvanie výzvy: 1. júna 2022 - 1. júna 2023

Cieľ výzvy

Rehabilitácie v centre Physio Canis Kúpele Kováčová

Autor výzvy

Príbeh

Zdravie pre Sabinku

Sabinka túži po zdravých nožičkách

Sabinka sa narodila predčasne 29tt. Akutnou sekciou. Prvé týždne jej života boli veľmi ťažké. Bojovala z infekciami ..sepsa... zápalom mozgových blán... dýchali za ňu prístroje...problemi z obličkami...zápal pľúc. A kopa iných problémov.Prvé tri mesiace života strávila v nemocnici. Sabinka je však veľká bojovníčka. Už na neonatológii nám to dokázala. Keď sa popasovala zo všetkými problémami. Ani lekári neverili tomu že si ju raz zoberieme domov. Sabinka toho veľa zvládla. No diagnóza ju neminula DMO - kvadra (decká mozgová obrna) zasiahlo to najme nožičky. Sabinka od 3 mesiacov poctivo cvičí. Doma každý deň niekoľko krát do dňa. A samozrejme v rehabilitačných centrách. Lebo len domáce cvičenie nie je postačujúce.Sabinka má skrátené svaly / šľachy , spasticidu. Musíme ešte veľa pracovať na tom aby ju nožičky viac poslúchali. Aby sa stav nezhoršoval a nemala bolesti. A aby hlavne napredovala. Má veľké predpoklady nato aby sa zaradila medzi zdravé deti do škôlky. No nato treba veľa síl cvičenia a hlavne rehabilitácii. Odhodlanie a chuť jej nechýba. No rehabilitácie sú veľmi finančné náročné. Snažíme sa ako môžme no, všetky pobyty, terapie, sú veľmi nákladné. Ročné je to niekoľko tisíc €. Momentálne nás čaká operácia v zahraničí. Ktorú si tiež budeme hradiť sami tiež veľká suma v tisíckach €. Po zákroku je veľmi dôležité intenzívne cvičiť. A radi by sme cvičili čo najviac.Ďakujeme každému kdo podpori naše dieťa. Aby sme mohli rehabilitovať v centrách čo najviac.

Aktualizácie

Sabinka po operácii znova rehabilituje 15. feb 2023

Sabinka začína po operácii znova rehabilitovať. Po zákroku sú rehabilitácie nevyhnutné a veľmi potrebné. Sabi sa od znova učí chodiť nadobúda stabilitu a trénuje rovnováhu. Ďakujeme všetkým ktorí nás podporujú.

Sabinka absolvovala zákrok Ulzibat 18. dec 2022

Ahojte, Sabinka 10.12 absolvovala v Kladne zákrok Ulzibat. ULZIBAT je operácia ktorá uvoľní svalstvo. Lekári na to majú špeciálny skalpel, ktorý len pichnú pod kožu a preseknú stuhnutý sval alebo šľachu konkrétne Sabi mala 21rezov. Na tejto operácií je veľkým plus, že je to veľmi šetrný zákrok, nie sú po ňom aš také veľké bolesti a hlavne netreba dávať sadry. Zákrok trvá cca 30minut a hospitalizácia 24 hodín a regenerácia doma. Po operácii neostávajú jazvy. Touto operáciou sa dá povedať, že spravia všetko od hlavy až po päty . Takže čo je najdôležitejšie, uvoľnia stuhnuté svalstvo kde treba. Tento zákrok sme už veľmi potrebovali. Žiaľ poisťovňa neprepláca nič 3200€ sme museli uhradiť sami. V januári začíname rehabilitovať. Čo je po tomto zákroku nevyhnutné a veľmi dôležité. Aby operácia ktorú sme podstúpili mala zmysel. Ďakujeme všetkým čo nám pomáhajú.

Rehabilitujeme 25. okt 2022

Ďakujeme krásne za pomoc. Vďaka Vám môžme chodiť pravidelne cvičiť. Je to neskutočná pomoc. Sabinka má za sebou intenzívne cvičenie. Je úžasné vidieť že REHABILITÁCIE jej veľmi pomáhajú. Snáď budeme môcť chodiť do centra čo najviac. Sabinka sa na každé cvičenie veľmi teší! Vie že jej to veľmi pomáha a nožičky su šikovnejšie.



Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?