Menu

Rodina v ťažkej životnej situácii

Trvanie výzvy: 21. júla 2022 - 26. mája 2023

Cieľ výzvy

Prežitie v ťažkej dobe zdražovania cien. Peniaze budú použité na lieky, cestovné do školy, stravu, šeky.

Autor výzvy

Príbeh

Rodina v ťažkej životnej situácii

Sme rodina s 5 deťmi a pri zdražovaní cien je všetko horšie...

Prosíme milých darcov o pomoc. Máme 5 malých detí s toho 3 choré, integrované a 1 ŤZP. Deti majú aj astmu, dyslexiu, mutizmus, ADHD, psychické poruchy, výpadky pamate, chudokrvnost...

Bývame v časti Slovenska, kde sa používa maďarský jazyk, ktorý nevieme a preto je zložité si nájsť prácu. Navyše obaja rodičia máme aj vážne zdravotné problémy. Manželka má silnú astmu a bola už viac krát na pohotovosti. 

V posledné mesiace sa všetko začalo velmi zdražovať, hlavne potraviny a tažko to zvládame. Aj cestovné išlo hore a od septemba ide všetkých našich 5 detí do školy. Iba za 1 deň prevezú 7 eur. Už v septembri začína škola pýtat poplatky a na 5 detí je to dost vela, lebo sú v tom zahrnuté pracovné zošity, učebnice, poistky, triedny fond, rodičovské združenie, fotografie, pomocky do školy, knižnica, hygienické ille. Okrem toho musíme zabezpečit zošity, obaly, písacie potreby, výkresy, prezúvky, cvičky a úbory na telesnú výchovu.

Každý mesiac musíme platit aj šeky na nájomne, elektriku, polročne vodu a približne 3 krát do roka vytahovanie žumpy. Ďalej stravu, lieky, hygienické potreby, cestovné. Cez sezónu spálime približne 25 metrov dreva. Potrebovali by sme aj na staršom dome nejaké veci prerobit, takže pomožu aj použité tehly. Nedávno sme mali aj haváriu v potrubí a začali odchádzat aj elektrické spotrebiče ako práčka či mikrovlnná rúra.

Snažíme sa zo všetkých síl, aby sme si dopestovali aspoň ovocie, zeleninu, orechy a mali domáce vajíčka, aby sme ušetrili čo sa dá. Už sa nám neraz stalo, že sme museli vrátit tovar v obchode, lebo nám to nevyšlo skrz zdražovanie potravín.

Máme to tažké, ale nevzdávame sa, aj ked niekedy sme zúfalý. Koli zložitej situácii sme odkázany na pomoc od dobrých ludí. Prosíme Vás, kto to nezažil, nech nesúdi a keď nemá ako pomoct, nech aspoň neubližuje. Kto nemože darom, určite pomože aj modlitba za našu rodinu, aby sme to zvládali. Za všetko ďakujeme darcom, overovatelovi, aj portálu a Pán Boh zaplat.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?