Menu

Po skoku do vody 22-ročný Matej bojuje ďalej

Trvanie výzvy: 14. júla 2022 - 14. júla 2023

Cieľ výzvy

Financovanie liečby a rehabilitácií. Na odporučenie neurológa Matej užíva výživový doplnok, ktorý pomáha pacientom po traumatickom zranení mozgu a miechy. Chceme, aby doplnok užíval minimálne rok. Prečítať viac si môžete tu: https://sanomed.sk/produkt/nuraid-ii/ Momentálne Mateja najviac limituje, že nedokáže samostatne dýchať. Kým bude na umelej pľúcnej ventilácii má obmedzené možnosti ďalšej rehabilitácie a vôbec možnosti cvičenia. Hneď, ako dokáže dýchať sám, bude môcť aj intenzívnejšie cvičiť ... presne tento čas chceme využiť na hľadanie ďalších možností liečby, rehabilitačných pomôcok a dostupných liekov.

Autor výzvy

Príbeh

Po skoku do vody 22-ročný Matej bojuje ďalej

Náš syn Matej (22). Študuje, pracuje, plánuje, že si toto leto kúpi vysnívaného psa... posledné dva roky radikálne zmenil svoj životný štýl, osamostatnil sa, začal sa o seba starať :) pravidelne športuje, dokonca úspešne prešiel náborom a stal sa hráčom prvého slovenského klubu amerického futbalu Bratislava Monarchs. Večne usmiaty, srdečný, zábavný a energický - jednoducho typ, s ktorým je vždy psina.

Jednu májovú sobotu však skočil... skočil do plytkej vody.

Zranenie bolo takmer fatálne. Poranené tri krčné stavce a prekrvácaná, natiahnutá a vyosená miecha. Momentálne je hospitalizovaný šiesty týždeň. Kritických bolo prvých desať dní v umelom spánku. Matej sa z neho prebral, no ostal ležiaci, dýcha vďaka tracheostómii a umelej pľúcnej ventilácii, má umelú náhradu stavca a vnútornú fixáciu krčnej chrbtice.

Bojuje! Svet okolo seba vníma a komunikuje s nami – zatiaľ – len očami, kývnutím hlavy a zdvihnutím rúk. Hlava funguje naplno a prežili aj plány, ktoré v nej má! Čas na lôžku si kráti počúvaním hudby a podcastov. Má prirodzene lepšie aj horšie dni.

Dnes nikto nevie predpovedať ďalší vývoj jeho zdravotného stavu, jedno však vieme – Matej je bojovník a nevzdá to! Počas umelého spánku dostával silné sedatíva, tak veľmi sa chcel prebrať...

Je na začiatku cesty. Jemu aj nám sa diametrálne zmenil život. Čaká ho tvrdá drina a dennodenná rehabilitácia. Sme jeho opora a chceme mu zabezpečiť maximálnu starostlivosť, aby sa vrátil späť do života.

Pomôžte nám s financovaním jeho ďalšej liečby a rehabilitácie.

Vo Fio banke je zriadený transparentný účet pre Mateja.

Vyhľadáte si ho na tomto linku (po zadaní čísla účtu: 2302263382): https://www.fio.sk/bankove-sluzby/bankove-ucty/transparentny-ucet/vypis-transparentnych-uctov

Za každú pomoc každému jednému z Vás srdečne ďakujeme!

S láskou 

rodina

Aktualizácie

Skvelá správa - odpojený ...11. okt 2022

Fantastický pokrok! Matej už nepotrebuje stálu pľúcnu ventiláciu. Dýcha svojou bránicou za pomoci zavedenej tracheostómie. Ďalšou veľkou výzvou je zbaviť sa aj tej trubice :) vyžaduje si to dlhodobý tréning, pevnú vôľu a vytrvalosť. Matej na tom maká dennodenne ... a ten deň sa blíži :) 

Vozík na mieru pre Mateja11. okt 2022

24.9.2022 sa nám za pomoci Bekima a ochotných ľudí zo Servis Invo (BB) podarilo Matejovi vybaviť a doručiť do nemocnice vozík na mieru s antidekubitnou podložkou a pásom proti pádu. Vozík bol zaplatený z transparentného účtu (v hotovosti) ako prvá investícia.

Všetkým opakovane za príspevok veľmi pekne ďakujeme!! Matej dostal nový rozmer a po 4 mesiacoch sa dostal mimo postele.. aj keď unavený, ale nadšený... fotky hovoria za všetko :) 

Prevoz do BB20. júl 2022

6.7.2022 bol zrealizovaný prevoz Mateja z bratislavského ára do nemocnice v Banskej Bystrici. Začína rehabilitovať!

Nad rámec nemocničnej liečby mu chceme doplatiť externé služby (fyzioterapeuta, chiropraktika, akupunktúru atď ... ) - momentálne hľadáme, zisťujeme, pýtame sa na dostupných odborníkov. Bohužiaľ, návštevy sú už v nemocnici (kvôli zhoršujúcej sa epidemiologickej situácii) zakázané, čo nám teraz komplikuje situáciu,ale vieme, že je to prechodné obdobie a preto to nevzdávame :)

Doplnenie fotiek5. júl 2022

Fotky v prilohach

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?