Menu

Nádej pre Števka

Trvanie výzvy: 29. júla 2022 - 29. júla 2023

Cieľ výzvy

Vyzbieranie peňažných prostriedkov na terapie,liečbu a rozmotanie jazýčka Števka

Autor výzvy

Príbeh

Nádej pre Števka

Števko je pomaly 4 ročný autista ktorý by rád plnohodnotne rozprával a zažil silu aj nášho reálneho sveta.

Števko sa narodil 9.11.2018 v 34tt akútnou sekciou s váhou 2820g. Keďže sme celé tehotenstvo netušili pohlavie dieťatka bolo to pre nás prekvapenie. Nikdy nezabudnem na jeho prvý plač a slová doktora že máme chlapčeka. Od narodenia si Števko viedol skvele ako skutočný bojovník. Po 12 dňoch nás prepustili domov. Števko bol usmiate,poslušné dieťatko, rád spinkal,papal a okrem koliky a refluxu nás nič netrápilo. Do 15 mesiaca sme malo doma šikovné,usmiate,dieťatko.

V polke 15 mesiaca nastala prudká zmen. Števko prestal hovoriť slová prvé slová ako mama,baba,tata,havo...začal pískať,hmmkať. Očný kontakt sa stratil a začal sa sebapoškodzovať.  Udieral sa do hlávky o zem,stenu,predmetmy. Začal udierať aj nás. Vyhľadali sme teda pomoc a nechali Števka vyšetriť. Očné,ušné,neurologické vyšetrenia,psychologické a pedopsychiatrické. Nasledovala diagnostika ADOS2 a záver diagnóza F84.0 - Detský autizmus. Šok,plač,bezmocnosť,milión otázok prečo... Tá noc bola ťažká,veľmi.. Ráno sme však vstali a vedeli, že náš syn potrebuje našu pomoc,podporu a že chceme spraviť všetko aj nemožné. 

Števko bude mať 9.novembra 4 roky. Navštevuje špeciálnu materskú školu kde nám veľmi pomáhajú naše skvelé pani učiteľky. Učíme sa aj doma používame kartičkový sýstem,veľa komunikujeme. Chceli by sme si zaobstarať pomôcky na bunkovú muzikoterapiu ktora pomáha pri sústredení a rozvoji reči. Absolvovali sme 2x pobyt so špeciálnymi procedúrami a terapiami ktoré Števkovi veľmi pomáhajú. Tak isto veľkou pomocou je návšteva hyperbarickej komory kde Števko dýcha 95% kyslík. Všetky tieto špecialne terapie sú však finančne náročné a finančná situácia nedovoľuje aby sme mohli všetko navštevovať tak často ako by Števko potreboval.

Diagnóza detský autizmus je psychicky náročná nielen pre samotné dieťatko ale aj pre rodičov,rodinu a okolie. Dôležité je byť vytrvalý,nevzdať sa a bojovať. Každý aj malý úspech sa ráta a posúva nás vpred. Veríme, že aj s pomocou dobrých ľudí sa nám podarí absolvovať ďaľšie procedúry a pobyty,ktoré Števka posúvajú ďalej v napredovaní a približujú ho začleniť sa aspoň trošku do nášho reálneho sveta.

Zo srdca Ďakujeme každému za prečítanie našej výzvy,príbehu,za každú finančnú pomoc. Každému prajeme to najcennejšie - ZDRAVIE.

ĎAKUJEME

ŠTEVKO A RODIČIA

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?