Menu

Prosím o pomoc pri liečbe rakoviny kostí

Trvanie výzvy: 15. septembra 2022 - 31. decembra 2022

Cieľ výzvy

Mojím cieľom je dokázať uhradiť liečbu kmeňovými bunkami a mať možnosť cestovať za ďalšími liečbami.

Príbeh

Prosím o pomoc pri liečbe rakoviny kostí

Prosím všetkých dobrých ľudí o pomoc pri liečbe

Dobrý deň 

Volám sa Martina, mám 23 rokov. Som mamou úžasného zachvilku 3 ročného synčeka, ktorého som si doslova vymodlila. Najviac na svete si želám, aby som sa mu vedela plnohodnotne venovať. Bohužiaľ kvôli chorobe sú dni, kedy nevládzem, moje telo je oslabené a mám neskutočne bolesti celého tela.

S mojou chorobou som sa nikdy nezmierila a nedokázala som o nej hovoriť. Keď pomyslím na budúcnosť, neubránim sa slzám. Pri pohľade na môjho syna som odhodlaná podstúpiť každú možnosť, každú liečbu všetko čo bude mojich silách, aby som tu pre neho bola čo najdlhšie. Rada by som robila všetky tie jednoduché veci, ktoré dokáže zdravý človek. 

Moje trápenie začalo začiatkom roka 2020 keď som začala mávať neznesiteľne bolesti hlavy, ktoré vyústili až do bolesti kedy som stále vracala a nevnímala vôbec realitu okolo seba. Moje prosbu u lekárov nemali žiaden význam každý má len bez akýchkoľvek vyšetrení poslal preč že to je len obyčajná migréna . Nejakým zázrakom sa mi podarilo dostať neskôr aspoň na CT a MRI vyšetrenie. Tak sa ukázalo že v mojej hlave nieje niečo v poriadku ale nikto nevedel čo to je a čo stým budú robiť, tak ma zase každý či obyčajný lekár alebo súkromná klinika odmietla. Lieky od bolesti mi už nezaberali a ja som zostala zúfalá. Po dlhom hľadaní sa na mňa usmialo šťastie a dostala som sa k skvelému Pánovi primárovi neurochirurgie , ktorý sa rozhodol mi v mojich bolestiach pomôcť. Po 8 mesiacoch čakania keďže úradovala Corona som sa dostala na operáciu. Síce ako sám pán primár povedal nevie čo ide spraviť a ako to dopadne ale spraví pre mňa maximum som absolvovala operáciu kde mi odstránili časť z lebky. Nasledovalo čakanie na výsledky z biopsie. V deň keď mi prišli výsledky sa mi zrútil prvý krát svet. Výsledky ukázali že je to Osteosarkom čo znamená rakovina kostí.  Po prvotnom šoku , strachu, obavách a hlavne bolesti pri pohľade na môjho syna a manžela som si povedala že veď je veľa ľudí ktorý majú rakovinu a žijú normálny život. Navštívila som onkologičku ktorá mi povedala že teraz mi nedá žiadnu liečbu kým nebudeme vedieť či mám nejaké ďalšie nádory prípadne kde a koľko. Hovorím si v pohode asi vie čo robí. No prišlo dvojmesačne  čakanie na MRI celého teľa. Po tomto MRI som utekala k pánovi primárovi ktorý ma operoval keďže mal hneď po tom aspoň snímky. Hneď som vedela že nieje niečo v poriadku keď len pozeral na obrazovku a nevedel čo mi má povedať. Keď sa otočil na mňa zo slovami choďte hneď vedľa za primárom onkológie aby sa nato pozrel, je tam vidieť 8 metastáz. V tomto momente sa mi druhý krát zrútil celý môj svet a celá moja nádej. O to väčšie sklamanie prišlo po tom ako mi pán primár onkológie oznámil že je to veľmi zlé, že mi nepodá ani chemoterapiu lebo vie že to nebude mať na to žiaden účinok a zbytočne mi bude ničiť už dosť tak oslabené telo. Že jednoducho mi nevie ponúknuť žiadnu liečbu ktorú by mi poisťovňa hradila. 

Ten pocit neprajem nikomu zažiť, keď Vám oznámia, že máte nevyliečiteľnú chorobu. Zdravie je najdôležitejšia vec v živote a nie je samozrejmosťou. Začala som teda po všetkých týchto okolnostiach hľadať iné možnosti predsa musí niečo existovať. Začala som teda chodiť na infúzie vysokých dávok vitamínu C dva krát do týždňa je to 50€ plus cesta do Bratislavy. To by ešte nebol taký problém. Po tom mi bola odporúčaná pánom primárom z onkológie liečba kmeňovými bunkami. Tu už začína môj problém všetko si to musím hradiť sama keďže to nehradí zdravotná poisťovňa Po prvej konzultácii som sa dozvedela že pri mojom rozsahu to musím na začiatok podstúpiť dva krát čo vychádza dokopy 6000 eur. Bohužiaľ toho si nemôžeme dovoliť. Momentálne aj hľadám ďalšie riešenia keďže tieto infúzie aj kmeňové bunky sú len dočasne riešenie na získanie času. Všetky ďalšie možnosti ako Imunoteraie a ďalšie možnosti sú finančne veľmi náročné. A skoro všetky možnosti sú v zahraničí. 

Nakoľko je táto suma vysoká, chcela by som Vás veľmi pekne poprosiť o finančnú pomoc pri zbierke na túto liečbu . Vopred ďakujem za každého dobrého človeka.

Veľmi si vážim Vašu pomoc 

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?